Su böreği nasıl yapılır, çeşitleri nelerdir?

Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan su böreğini evde nasıl yapabiliriz? Sizler için kolay yapılışını hazırladık.

Su böreği nasıl yapılır, çeşitleri nelerdir?
Yayınlanma:

Su böreği, Türk mutfağının en sevilen böreklerinden biridir. İnce yufkaların arasına kıyma, peynir veya ıspanak gibi iç harçlar konularak yapılan su böreği, genellikle fırında pişirilir.

Malzemeler:
* 6 adet yumurta
* 1 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı tuz
* Ele yapışmayan sıkı bir hamur için alabildiğince un

İç harcı için:
* 500 gram kıyma
* 1 adet soğan
* 2 adet yeşil biber
* 1 adet domates
* Tuz
* Karabiber
* Pul biber

Yapılışı:
1. Yumurtaları, suyu ve tuzu bir kaba alıp iyice çırpın.
2. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
3. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
4. Dinlenen hamurlardan birini açıp ince bir yufka haline getirin.
5. Yufkanın üzerine sıvı yağ sürün.
6. Soğanı ince ince doğrayın, biberleri küçük küçük doğrayın ve domatesleri rendeleyin.
7. Kıymayı soğan, biber ve domateslerle birlikte kavurun.
8. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın.
9. Hazırladığınız iç harcı yufkanın üzerine yayın.
10. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin.
11. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın.
12. Tepsiye dizdiğiniz yufkaların üzerine sıvı yağ sürün.
13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Püf noktaları:
* Hamuru açarken unu azar azar ekleyin.
* Hamuru çok fazla yoğurmayın, aksi halde sert olacaktır.
* İç harcı hazırlarken, kıymayı iyice kavurduğunuzdan emin olun.
* Yufkaları sarırken, iç harcı fazla dağıtmamaya dikkat edin.
* Su böreğini fırına vermeden önce, üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz. Bu sayede, börek daha parlak ve lezzetli olacaktır.

Su böreği çeşitleri:
* Kıymalı su böreği: En yaygın su böreği çeşididir.
* Peynirli su böreği: İç harcında peynir kullanılarak yapılan bir çeşit su böreğidir.
* Ispanaklı su böreği: İç harcında ıspanak kullanılarak yapılan bir çeşit su böreğidir.
* Kaşarlı su böreği: İç harcında kaşar peyniri kullanılarak yapılan bir çeşit su böreğidir.
* Patatesli su böreği: İç harcında patates kullanılarak yapılan bir çeşit su böreğidir.

Su böreğini nasıl saklarsınız?

Su böreğini fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, dilimleyip hava almayan bir kapta veya buzdolabında saklayabilirsiniz. Su böreğini buzdolabında saklamak isterseniz, dilimlemeden önce dondurun. Dilediğiniz zaman buzluktan çıkarıp, çözdürmeden fırına verebilirsiniz.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.