Konya
Açık
1°
Aksaray
Açık
0°
Karaman
Açık
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Yaşam Patlıcan sevenlerin favori yemeği: Musakka!

Patlıcan sevenlerin favori yemeği: Musakka!

Musakka yemeğini evde yapmak isteyenler için en kolay tarifini sizler için hazırladık.

Okunma Süresi: 1 dk

Musakka, kıyma, patlıcan, domates ve çeşitli baharatlarla yapılan bir Türk yemeğidir. En çok sevilen Türk yemeklerinden biridir ve genellikle fırında pişirilir.

Musakka yapmak için ihtiyacınız olacak malzemeler şunlardır:

  • 2 adet patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın ve tuzlu suda bekletin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın.
  3. Domatesleri rendeleyin.
  4. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve soğanı kavurun.
  5. Kavrulan soğana kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  6. Kıyma suyunu çektikten sonra domates salçası, biber salçası, karabiber ve tuzu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  7. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarın ve kurulayın.
  8. Bir fırın tepsisine patlıcan halkalarını dizin.
  9. Patlıcanların üzerine kıymalı harcı yayın.
  10. Üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  11. Fırını 180 dereceye ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
  12. Musakkanın üstü kızarana kadar pişirin.

Musakkanız hazır. Afiyet olsun!

Musakkanın püf noktaları şunlardır:

  • Patlıcanları tuzlu suda bekletmek acılığını alır.
  • Patlıcanları iyice kurulayın ki yağ çekmesin.
  • Musakkayı fırına vermeden önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.
  • Musakkayı sıcak servis edin.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *