Patatesleri uzun süre saklamanın yolu... 1 yıl boyunca asla filizlenmiyor

Türk mutfağında patates çokça kullanılıyor. Ancak patates filizlenmesi çok rahatsız edici bir durum. Patatesler filizleniyorsa artık filizlenmeyecek. İşte patatesleri saklama yöntemleri

Patatesleri uzun süre saklamanın yolu... 1 yıl boyunca asla filizlenmiyor
Yayınlanma:

Patatesler, besleyici değerleri ve lezzetleri ile sofralarımızın vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Patatesleri 1 yıl boyunca bu yöntemlerle saklamak mümkün

1. Kuru ve Serin Bir Ortamda Saklayın


Patateslerinizi kuru ve serin bir ortamda saklamanız, filizlenmelerini önlemenin en etkili yoludur. Bu nedenle, patateslerinizi nemli ve sıcak ortamlardan uzak tutmalısınız. Ideal saklama sıcaklığı 7-10 derece arasındadır. Eğer bu sıcaklığı sağlayamıyorsanız, patateslerinizi buzdolabında saklamayın.

2. Güneş Işığından Uzak Tutun


Patateslerinizi güneş ışığından uzak tutmanız da önemlidir. Güneş ışığı patateslerin filizlenmesine neden olabilir. Bu nedenle, patateslerinizi karanlık bir yerde saklamalısınız.

3. Hava Alabilen Torbalarda Saklayın

potato-3440360-1280.jpg

Patateslerinizi hava alabilen torbalarda saklamak da filizlenmelerini önlemenin etkili bir yoludur. Bu torbalar, patateslerin hava almasını sağlayarak nemin ve sıcaklığın olumsuz etkilerini azaltır.

4. Patateslerinizi Düzenli Kontrol Edin


Patateslerinizin saklama koşullarını düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Eğer patateslerinizde herhangi bir çürüme ya da bozulma görürseniz, hemen atmalısınız. Böylece diğer patateslerinizin de zarar görmesini önlemiş olursunuz.

FİLİZLENMİŞ PATATESİN ZARARLARI NELERDİR?

haberturk.com'da aktarılanlara göre; Aydınlık yerlerde uzun süre bekletilen patatesler bir süre sonra filizlenmeye başlar. Filizlenme başlayan yerler zamanla patatesin kimyasını bozmaya başlar ve bu durum sağlık sorunlarına yol açar. Filizlenen bir patates mide ağrısı, bulantı vb. zehirlenme semptomların yaşanmasına neden olabilir.

Gün ışığında bekletildiğinde ise rengi yeşile doğru dönmeye başlar. Sıcaklık derecesi yüksek olan bir yerde uzun süre muhafaza edilen patatesteki filizlenme evdeki ısı nedeniyle daha da artacaktır. Bu yüzden filizlenen patates sanılanın aksine yüksek demir üretimi ile dikkat çekmektedir. Patatesin içeriğinde bulunan demirin oldukça faydalı olabilir ancak güneşe maruz kaldığı için de zararlı maddelerin oluşumu önlemez ve gıda zehirlenmelerine sebebiyet verebilir. İşte bu yüzden filizlenen patatesleri tüketmek sağlıklı bir seçim değildir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.