Konya’da öyle bir şey topluyorlar ki! Sümüklü kazanç

Konya'nın Beyşehir ilçesinde nisan yağışlarının ardından doğada ortaya çıkan kara salyangozları, ilçe halkı için ek gelir kaynağı haline geldi.

Konya’da öyle bir şey topluyorlar ki! Sümüklü kazanç
Yayınlanma:

Konya'nın Beyşehir ilçesinde nisan yağışlarının ardından doğada ortaya çıkan kara salyangozları, ilçe halkı için ek gelir kaynağı haline geldi. Bahar yağmurlarının toprakla buluşması sadece doğayı canlandırmakla kalmadı, aynı zamanda bölge insanına ekonomik fırsatlar da sundu.

Yumuşayan topraktan çıkan iri kara salyangozlarını toplamak için sabahın erken saatlerinde kırsal alanlara yönelen gençler ve kadınlar, topladıkları salyangozları kent merkezindeki alım noktalarına 35 liradan satıyor. Özellikle okul çağındaki gençler, bu sayede harçlıklarını çıkarma imkanı buluyor.

İlçede salyangoz alım satımı yapan Abdullah Kurt, farklı meslek gruplarından birçok kişinin Nisan ayı itibarıyla “böcü, sümüklü böcek, koklangaz” gibi isimlerle bilinen kara salyangozlarını toplamaya başladığını belirtti. Yıllardır bu işi yaptıklarını ifade eden Kurt, iç sularda balık avı yasağının başlamasıyla birlikte salyangozun, bölge halkı için yeni bir kazanç kapısı haline geldiğini söyledi.

Toplanan salyangozlar, işlenmek üzere Türkiye’nin farklı bölgelerindeki fabrikalara gönderiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.