Konya usulü bamya çorbasının püf noktası! Aşçılar yıllarca sırrını paylaşmamıştı...

Türk mutfağının sevilen en lezzetli çorba tariflerinden biri olan Bamya Çorbasını hazırlamak ustalık gerektirir. Ancak ilk defa deneyecekler vereceğimiz tarif ve püf noktalarıyla harikalar yaratacak. İşte Konya usulü bamya çorbası tarifi ve püf noktası;

Konya usulü bamya çorbasının püf noktası! Aşçılar yıllarca sırrını paylaşmamıştı...
Yayınlanma:

Bamya, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle Konya usulü bamya çorbası, sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak bamyanın pişirilmesi sırasında erimesi, çorbanın lezzetini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle sizlere bamyaların erimemesi için işe yarar ipuçları vereceğiz.

Bamya, özellikle lifli yapısı ve yüksek miktarda potasyum, kalsiyum ve magnezyum içeriği ile oldukça besleyici bir sebzedir. Ancak pişirme sürecinde dikkat edilmemesi halinde, bamya eriyebilir ve çorbanın kıvamını bozabilir.

821x464-kabaran-kek-yapmanin-sirri-bu-malzemede-1654931380973-001.jpg

BAMYA ÇORBASININ 3 PÜF NOKTASI

Bamyanın erimesini önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. İşte size bamyanın erimemesi için 3 önemli ipucu:

1. Bamyanın tazeliğine dikkat edin: Bamyanın tazeliği, pişirme sürecinde erimesini engellemek için oldukça önemlidir. Taze bamya seçerek, pişirme sürecinde daha az erime yaşayabilirsiniz.

2. Limon suyu ekleyin: Bamya pişirirken, limon suyu eklemek erimeyi önleyebilir. Limon suyu, bamyanın içindeki mukus yapısını değiştirerek, erimenin önüne geçebilir.

3. Az suda pişirin: Bamya pişirirken, az suda pişirmek erimenin önlenmesine yardımcı olabilir. Çok fazla su kullanmak, bamyanın içindeki mukus yapısının çözülmesine neden olabilir ve erimelerine sebep olabilir.

821x464-kabaran-kek-yapmanin-sirri-bu-malzemede-1654931380973-kopya-kopya.jpg

KONYA USULÜ BAMYA ÇORBASI İÇİN TARİF

Yenidevir.com.tr editörlerinin derlediği bilgiye göre; Konya usulü bamya çorbasının tarifi şu şekildedir.

Bamya çorbası yapmak için gereken malzemeler oldukça basittir. İşte bamya çorbası malzemeleri:

- 250 gram taze bamya
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 litre su veya tavuk suyu
- Tuz, karabiber ve pul biber

Bamba Çorbası Nasıl Yapılır?

Bamya çorbası yapımı oldukça kolaydır. İlk olarak bamyalara yapraklarını ayıkladıktan sonra küçük küçük doğrayın. Soğan ve sarımsağı da doğrayarak sıvı yağda kavurun. Daha sonra unu ekleyerek kavurmaya devam edin. Domates ve biber salçasını da ekleyerek karıştırın. Son olarak bamyaları da ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.

Ardından suyu veya tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Çorba kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin. Pişirme işlemi sırasında tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyebilirsiniz.

Bamya çorbası, sıcak servis edildiğinde en lezzetli halini alır. Üzerine birkaç dal maydanoz veya dereotu ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: yenidevir.com.tr Derleme: anadoludabugun.com.tr Fotoğraflar: youtube.com

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.