Kış için usta işi turşu yapmanın püf noktaları
Kışın vazgeçilmezi turşu, artık evinizde! Usta turşucuların sırlarını sizlerle paylaşıyoruz. Kıtır kıtır, lezzetli ve sağlıklı turşular yapmak artık çok kolay. İşte püf noktaları...
Yazın taze sebzelerini kışa saklamanın en lezzetli yolu olan turşu yapımı, evde de kolaylıkla yapılabilir. Usta turşucuların deneyimleriyle hazırladığımız bu özel rehberle siz de kıtır kıtır, sağlıklı ve lezzetli turşular yapabilirsiniz.
KITIR KITIR TURŞUNUN SIRRI NEDİR?
KAYA TUZU KULLANIN
Turşunun olmazsa olmazı iri taneli kaya tuzu, sebzelerin kıtır kalmasını sağlar ve zararlı bakteri oluşumunu engeller.
TUZ ORANI ÇOK ÖNEMLİ
Tuz miktarını doğru ayarlamak, turşunun hem lezzetli hem de sağlıklı olmasını sağlar. Az tuz yumuşamasına, fazla tuz ise yenemez olmasına neden olur.
KAYNATILMIŞ SU KULLANIN
Turşuya koyacağınız su, mutlaka kaynatılıp soğutulmuş içme suyu olmalıdır.
SEBZELERİ HAZIRLAYIN
Sebzeleri iyice yıkayıp iğneyle birkaç yerinden delin. Bu sayede turşu suyu sebzelerin içine daha iyi işler.
FERMANTASYONU HIZLANDIRIN
Bir avuç nohut, turşunun daha çabuk fermente olmasını sağlar.
GÖRSEL ŞÖLEN
Sebzeleri sık ve sıralı dizerek aralarına sarımsak koymak, turşunuza hem güzel bir görüntü hem de lezzet katacaktır.
AROMALARLA ZENGİNLEŞTİRİN
Tane karabiber, defne yaprağı, maydanoz, asma ve kereviz yaprakları turşunuza eşsiz aromalar katacaktır.
SAKLAMA KOŞULLARI
Turşuyu serin ve karanlık bir yerde saklayın ve her gün çalkalayın. Yaklaşık 1-2 hafta sonra tüketmeye hazır hale gelecektir.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.