Kış için usta işi turşu yapmanın püf noktaları

Kışın vazgeçilmezi turşu, artık evinizde! Usta turşucuların sırlarını sizlerle paylaşıyoruz. Kıtır kıtır, lezzetli ve sağlıklı turşular yapmak artık çok kolay. İşte püf noktaları...

Kış için usta işi turşu yapmanın püf noktaları
Yayınlanma:

Yazın taze sebzelerini kışa saklamanın en lezzetli yolu olan turşu yapımı, evde de kolaylıkla yapılabilir. Usta turşucuların deneyimleriyle hazırladığımız bu özel rehberle siz de kıtır kıtır, sağlıklı ve lezzetli turşular yapabilirsiniz.

KITIR KITIR TURŞUNUN SIRRI NEDİR?

i-001.webp

KAYA TUZU KULLANIN

Turşunun olmazsa olmazı iri taneli kaya tuzu, sebzelerin kıtır kalmasını sağlar ve zararlı bakteri oluşumunu engeller.

scale-1200.jpg

TUZ ORANI ÇOK ÖNEMLİ

Tuz miktarını doğru ayarlamak, turşunun hem lezzetli hem de sağlıklı olmasını sağlar. Az tuz yumuşamasına, fazla tuz ise yenemez olmasına neden olur.

6620e632fb3eb1505e7e075315235402-s-food-preparation.jpg

KAYNATILMIŞ SU KULLANIN

Turşuya koyacağınız su, mutlaka kaynatılıp soğutulmuş içme suyu olmalıdır.

olives-pickles12.jpg

SEBZELERİ HAZIRLAYIN

Sebzeleri iyice yıkayıp iğneyle birkaç yerinden delin. Bu sayede turşu suyu sebzelerin içine daha iyi işler.

6543519456.jpg

FERMANTASYONU HIZLANDIRIN

Bir avuç nohut, turşunun daha çabuk fermente olmasını sağlar.

f679c43dcd90ec50a75ee41b545a7965.jpg

GÖRSEL ŞÖLEN

Sebzeleri sık ve sıralı dizerek aralarına sarımsak koymak, turşunuza hem güzel bir görüntü hem de lezzet katacaktır.

ekran-alintisi.jpg

AROMALARLA ZENGİNLEŞTİRİN

Tane karabiber, defne yaprağı, maydanoz, asma ve kereviz yaprakları turşunuza eşsiz aromalar katacaktır.

istockphoto-596042100-612x612.jpg

SAKLAMA KOŞULLARI

Turşuyu serin ve karanlık bir yerde saklayın ve her gün çalkalayın. Yaklaşık 1-2 hafta sonra tüketmeye hazır hale gelecektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.