Konya
Açık
4°
Aksaray
Açık
4°
Karaman
Açık
5°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Yaşam İşte fellah köftesi yapmanın püf noktaları!

İşte fellah köftesi yapmanın püf noktaları!

Fellah köftesi nedir, nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?…

Okunma Süresi: 1 dk

Fellah köftesi, bulgurdan yapılan, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaygın olarak tüketilen bir köfte türüdür. Fellah köftesi, genellikle sarımsak, salça, baharat ve un ile yapılır. Köfteler, genellikle kaynar suda pişirilir ve domates sosu ile servis edilir.

Fellah köftesi yapmak için ihtiyacınız olacak malzemeler şunlardır:

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  1. Bulgurları bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin. Bulgurlar suyunu çekip şişene kadar bekletin.
  2. Şişen bulgurlara yumurta, salça, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyin.
  3. Malzemeleri iyice karıştırarak yoğurmaya başlayın. Macun kıvamına gelene kadar yoğurun.
  4. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekil verin.
  5. Bir tencerede su kaynatın ve köfteleri içine atın. Köfteler pişene kadar pişirin.
  6. Köfteler piştikten sonra süzgeçle alıp servis tabağına alın.
  7. Domates sosu ile servis edin.

Fellah köftesinin püf noktaları şunlardır:

  • Bulgurları iyice şişirin.
  • Köfte harcını iyice yoğurun.
  • Köfteleri çok küçük yapmayın.
  • Köfteleri kaynar suda pişirin.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *