Fırında yapılan bu patates tarifine bayılacaksınız!

Herkesin severek yediği patates oturtmasının püf noktaları nelerdir ve nasıl yapılır?

Fırında yapılan bu patates tarifine bayılacaksınız!
Yayınlanma:

Patates oturtma, kıymalı bir harç ile kaplanmış ve fırında pişirilmiş patateslerden oluşan bir Türk yemeğidir. Genellikle domates sosu ve yoğurt ile servis edilir.

Patates oturtma yapmak için ihtiyacınız olacak malzemeler şunlardır:

  • 500 gram patates
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Patatesleri soyup ince yuvarlaklar halinde doğrayın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın.
  3. Domatesleri rendeleyin.
  4. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve soğanı kavurun.
  5. Kavrulan soğana kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  6. Kıyma suyunu çektikten sonra domates salçası, biber salçası, karabiber ve tuzu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  7. Hazırladığınız kıymalı harcı bir kenara alın.
  8. Patatesleri bir fırın tepsisine dizin.
  9. Üzerlerine kıymalı harcı yayın.
  10. Fırını 180 dereceye ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
  11. Patates oturtma üzeri kızarana kadar pişirin.
  12. Patates oturtma hazır. Afiyet olsun!

Patates oturtmanın püf noktaları şunlardır:

  • Patatesleri kalın doğrayın ki içleri yumuşasın.
  • Kıymalı harcı çok sulu yapmayın ki fırında pişerken akmasın.
  • Patates oturtmayı fırında pişerken kontrol edin ki yanmasın.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.