Konya
Açık
6°
Aksaray
Açık
9°
Karaman
Az bulutlu
2°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Yaşam En kolay kazandibi tarifi… Kazandibi nasıl yapılır?

En kolay kazandibi tarifi… Kazandibi nasıl yapılır?

Kazandibi, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Özellikle kıvamı ve üzerindeki çıtır çıtır katmanıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakır. Adını, tencerenin dibinde oluşan karamelize olmuş kısımından alır.

Okunma Süresi: 2 dk

Tatlı sevenler için kazandibi, Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biridir. Üstelik evde yapımı da oldukça kolay! İşte, sadece birkaç malzemeyle hazırlayabileceğiniz, pratik kazandibi tarifi:

Malzemeler:

- 6 su bardağı süt

- 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu

- 3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 3 tatlı kaşığı pudra şekeri

- 1 çay kaşığı tarçın

Kazandibi nasıl yapılır?

1. Karışımı hazırlayın: Öncelikle derin bir tencereye 6 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı pirinç unu ve 3 yemek kaşığı mısır nişastasını ekleyin. Çırpma teli yardımıyla karışımı pürüzsüz bir hale getirene kadar karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin. Piştikten sonra tereyağını ekleyerek, tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayın ve karıştırmaya devam edin.

2. Tepsiyi Hazırlayın: Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini, 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçın karışımıyla kaplayın. Bu işlem, tatlının tepsiye yapışmasını önlerken lezzetine de katkıda bulunacaktır.

3. Muhallebiyi yayın ve yakın: Hazırladığınız muhallebiden iki kepçe alarak tepsiye eşit miktarda yayın. Ardından tepsiyi ocak üzerinde çevirerek alt kısmını hafifçe yakın. Bu, kazandibine adını veren o meşhur "yanık" kısmı oluşturacaktır. Yakma işlemi tamamlandığında kalan muhallebiyi de tepsiye dökün ve bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin.

Bu basit adımları izleyerek, evinizde lezzetli bir kazandibi hazırlayabilirsiniz. Soğuttuktan sonra dilimleyip servis edebilir, tatlı keyfini sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *