Eğirdir Gölü kıyısında ilk kez görülen ve nesli tükenme tehlikesi altındaki Güney Amerika balabanı türüne ait yaralı bir kuş, gölde balıkçılık yapan vatandaşlar tarafından fark edildi. Uçamayacak durumda olduğu belirlenen kuş için hemen ihbarda bulunuldu.
İhbar üzerine bölgeye emniyet ekipleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şefliği personeli sevk edildi. Ekipler, hassas türler arasında yer alan kuşu özel taşıma kafesine alarak koruma altına aldı.
DKMP görevlileri tarafından yapılan ilk incelemede, kuşun kanadında zedelenme olduğu tespit edildi. Yaralı balabanın tedavisi için rehabilitasyon merkezine götürüldüğü belirtildi.
Yetkililer, Güney Amerika kökenli bu kuş türünün Türkiye’de görülmesinin son derece nadir olduğuna dikkat çekerek, kuşun sağlık durumunun yapılacak detaylı kontrollerin ardından netleşeceğini bildirdi.