Gece'nin beğenilen yemeği olan paşa böreği izleyiciler tarafından merak ediliyor. Aydın yöresine ait olan bu börek mutfakların vazgeçilmezi olacak!
MALZEMELER
500 gr un
3 büyük yumurta
Yeterince su
Tuz
İç malzemesi için:
250 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
1 iri boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
Tuz
Üzeri için:
500 gr süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
Haşlamak için:
2 – 3 su bardağı su
Tuz
Nasıl yapılır?
1-Tüm hamur malzemelerini yumuşak bir hamur olana kadar yoğurup 15 dakika kadar üzerini kapatıp dinlendirelim.
2-Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alarak tavanızın büyüklüğüne göre açalım. Ve her birini arkalı önlü tavada kızartalım, bol yumurtalı olduğu için puf puf olacaktır.
3-Ardından başka bir tavada kıymamızı kendi suyunu çekene kadar kavuralım ve ince kıyılmış soğanı da ilave ederek kavurmaya devam edelim.
4-Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ve diğer baharatları da ekleyerek tavayı ocaktan alalım.
5-Yufkaların sığacağı genişçe bir tavada suyu ve tuzu kaynatalım, kaynayan suya kızarmış olan yufkayı koyalım ve suda 1 dakika boyunca haşlayıp servis tabağına alalım.
6-Üzerine hazırlamış olduğumuz kıymalı harçtan yayalım, bu işlemi tüm yufkalar ve harç bitene kadar üst üste koyarak yapalım.
7-En üstüne hazırladığımız yoğurdu dökelim ve üzerine kırmızı biberli tereyağlı sos yapıp dökelim. Ve dilimleyerek servis edelim.