Bu tarifi kaçırmayın! Hünkar beğendi tarifi

Hünkar beğendi nedir, nasıl yapılır?

Bu tarifi kaçırmayın! Hünkar beğendi tarifi
Yayınlanma:

Hünkar beğendi, Türk mutfağının en sevilen yemekleri arasında yer alıyor. Osmanlı saray mutfağına ait bir yemek olan hünkar beğendi, günümüzde de birçok evde ve restoranda yapılıyor.

Hünkar beğendi, patlıcan ve etin bir araya gelmesiyle oluşan bir yemektir. Patlıcanlar önce közlenir ve kabukları soyulur. Daha sonra ezilerek püre haline getirilir. Et ise kuşbaşı doğranıp kavrulur. Kavrulan etin üzerine salça, domates ve baharatlar eklenir. Etler piştikten sonra patlıcan püresi ile karıştırılır. En son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi eklenerek fırında pişirilir. Hünkar beğendi, genellikle pilav ve salata ile servis edilir.

Hünkar beğendi tarifi

Malzemeler:

  • 3 adet patlıcan
  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram kaşar peyniri

Yapılışı:

  1. Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
  2. Patlıcanları bıçakla birkaç yerinden delin.
  3. Patlıcanları fırın tepsisine dizin ve 200 derece fırında yumuşayana kadar pişirin.
  4. Patlıcanlar piştikten sonra kabuklarını soyun ve püre haline getirin.
  5. Etleri bir tavada kavurun.
  6. Kavrulan etlerin üzerine soğan, domates ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  7. Etler piştikten sonra karabiber ve tuzu ekleyin.
  8. Patlıcan püresini etin üzerine ekleyip karıştırın.
  9. En son olarak kaşar peyniri rendesini ekleyin.
  10. Hünkar beğendiyi 180 derece fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.