Bayılarak yapıp yiyebileceğiniz mercimek köftesi tarifi!
Nefis bir mercimek köftesi yapmanın püf noktaları ve yapım aşamalarını sizler için hazırladık.
Yayınlanma:
Mercimek köftesi, mercimek, bulgur, soğan, maydanoz ve baharatlardan yapılan bir Türk yemeğidir. Genellikle kızartılarak veya fırında pişirilerek servis edilir.
Mercimek köftesi yapmak için ihtiyacınız olacak malzemeler şunlardır:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 adet soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Mercimekleri yıkayıp tencerede haşlayın.
- Mercimekler yumuşadıktan sonra suyunu süzün.
- Bulgurları da tencerede haşlayın.
- Bulgurlar yumuşadıktan sonra suyunu süzün.
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Maydanozu ince ince doğrayın.
- Bir kapta haşlanmış mercimekleri, bulgurları, soğanı, maydanozu, domates salçasını, biber salçasını, kimyonu, karabiberi ve tuzu karıştırın.
- Malzemeleri iyice yoğurun.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekil verin.
- Köfteleri kızartmak için kızgın yağda kızartın veya fırında pişirmek için fırın tepsisine dizin.
- Fırını 180 dereceye ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
- Mercimek köfteleri üzeri kızarana kadar pişirin.
Mercimek köfteleri hazır. Afiyet olsun!
Mercimek köftesinin püf noktaları şunlardır:
- Mercimekleri ve bulgurları iyice haşlayın ki köfteler dağılmasın.
- Köfte harcını iyice yoğurun ki köfteler şekil alsın.
- Köfteleri kızartmak istiyorsanız kızgın yağda kızartın.
- Köfteleri fırında pişirmek istiyorsanız fırın tepsisine dizin ve 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.