DDoS saldırıları nedir? Nasıl yapılır?

Bir internet saldırısı türü olan DDoS hakkında tüm bilgiler. Nedir, ne değildir?

DDoS saldırıları nedir? Nasıl yapılır?
Yayınlanma:

DoS NEDİR?

Denial of Service, yani DoS saldırıları, bir bilgisayar aracılığıyla hedef olarak belirlenen bilgisayarın kullanılabilirliğini ortadan kaldırmaya yönelik gerçekleştirilir. Saldırı esnasında PC ve PC'nin kullandığı ağların olabildiğince yavaşlatılması ve kullanılamaz hale gelmesi amaçlanır.

ddos

DDoS saldırıları nedir? Nasıl yapılır?

DDoS NEDİR?

Distributed Denial of Service (DDoS) saldırıları ise, aynı anda birden fazla bilgisayarın hedef bilgisayar ve ağlara yönelik birden fazla farklı noktadan eş zamanlı olarak gerçekleştirilir. Saldırı esnasında binlerce farklı IP adresinden yararlanılır ve çok ciddi zararlar verilebilir. Bu saldırıları önlemek, birçok web sitesi için çok zordur.

ddos

DoS ve DDoS SALDIRILARI FARKLARI

DoS saldırıları, genelde tek bilgisayar ve tek internet bağlantısı üzerinden gerçekleştirilir. DDoSsaldırıları ise, aynı andan birden fazla PC ve bağlantı desteğiyle gerçekleştirildiği için kapsamı daha büyük, haliyle verebileceği zarar daha fazla ve karşı önlem alınması da daha zordur.

Bazı DDoS SALDIRI TİPLERİ

- Site trafiğine yönelik saldırılar yapılarak sitenin erişilebilirliği engellenir.

- Bant genişliği saldırısı yapılarak bağlantıda ciddi sorunlar doğabilir.

- Uygulamalara saldırılarak direkt olarak kaynak bilgisayarın çalışması sonlandırılabilir.

ddos

SALDIRI BELİRTİLERİ

Bilgisayarınız ve internet bağlantı hızınız kullanılamayacak derecede yavaşladıysa, hiçbir siteye giriş yapamıyor ve sürekli bağlantı hataları alıyorsanız, büyük ihtimalle bu tip saldırılar gerçekleşmiş demektir. Büyük çaplı bir saldırı, bölgesel olarak internet erişimini de bozabilir, ciddi zararlar verebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.