VakıfBank, İstanbul’da düzenlenen CEV Şampiyonlar Ligi Final-Four finalinde büyük bir başarıya imza atarak şampiyonluğa ulaştı.
Finalde güçlü rakibi Eczacıbaşı Dynavit ile karşılaşan VakıfBank, mücadeleyi 3-1 kazanarak Avrupa’nın en büyüğü oldu. Sarı-siyahlılar bu sonuçla birlikte 2011, 2013, 2017, 2018, 2022 ve 2023’ün ardından tarihindeki 7’nci Avrupa şampiyonluğunu elde etti.
Karşılaşmaya etkili başlayan VakıfBank, ilk sette savunmada sergilediği performansla öne çıktı ve 4 blokla rakibine üstünlük kurdu. Eczacıbaşı Dynavit’te Tijana Boskovic’in 8 sayılık katkısına rağmen set 25-20 VakıfBank’ın oldu.
İkinci sette de oyunun kontrolünü bırakmayan VakıfBank, Boskovic’in 10 sayıyla öne çıktığı bölümde kritik anları iyi değerlendirerek seti 25-21 kazandı ve durumu 2-0’a getirdi.
Üçüncü seti 25-21 Eczacıbaşı Dynavit kazanarak maça tutunurken, dördüncü sette yeniden üstünlüğü ele alan VakıfBank, 25-18’lik skorla mücadeleyi noktaladı ve Avrupa şampiyonluğunu ilan etti.