Bu sene ilk kez yeni formatıyla oynanmaya başlanan Turkcell Süper Kupa 2025'in final müsabakasında Fenerbahçe, rakibi Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.
Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçta Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 28. dakikada Mattéo Guendouzi ve 48. dakikada Jayden Oosterwolde kaydetti.
Karşılaşmanın kazananı sarı-lacivertli takım, kulüp tarihinde 4. kez Turkcell Süper Kupa'da mutlu sona ulaşmış oldu. Sarı-lacivertli ekip, daha önce de 2007, 2009 ve 2014 yıllarında kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.
Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız da izledi.
Maçın oyuncusu Guendouzi
Önceki gün sözleşme imzalanan yeni transfer Matteo Guendouzi, Galatasaray - Fenerbahçe finalinin oyuncusu seçildi.
Guendouzi açıklamasında, Takımımla gurur duyuyorum. Şu atmosfere bakın! Çok daha fazla kupa kazanmak istiyoruz ve bunu hak ediyoruz! Çok daha fazla kupa kazanacağız. Gelmeden önce Fenerbahçe'yi çok fazla izledim. Çok kaliteli oyuncular var. Beraber oynadık ve böyle oynarsanız, sonuç alırsınız. Devamını getirmek istiyoruz" diye konuştu.