UEFA Avrupa Ligi’nin 7. haftasında Fenerbahçe, evinde karşılaştığı İngiliz ekibi Aston Villa’ya 1-0 mağlup oldu. Bu sezon Dinamo Zagreb’e mağlup olan sarı-lacivertliler, daha sonra Nice, Stuttgart ve Brann’ı yenmeyi başardı.
Viktoria Plzen ve Ferencvaros ile de berabere kaldı. Tedesco’nun öğrencileri bugün aldığı sonuçla bu organizasyondaki 2. yenilgisini yaşadı ve 11 puanda kaldı. Aston Villa ise puanını 18’e yükseltti. Kanarya, 29 Ocak Perşembe günü lig aşamasının son maçında deplasmanda FCSB ile karşılaşacak.
Karşılaşmanın 75. dakikasında Kerem Aktürkoğlu’nun attığı gol, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonrası iptal edildi. Kerem’e pası atan Jhon Duran’ın ofsaytta olduğu tespit edildi. Avrupa Ligi’nde 2. kez gol bulamadı Sarı-lacivertliler, bugün gol sevinci yaşayamazken bu sezon Avrupa Ligi’nde Viktoria Plzen maçının ardından 2. kez fileleri havalandıramadı. Tedesco'nun öğrencileri bu sezon 7 maçta 9 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Premier Lig’in şampiyonluk adayı ve Avrupa Ligi’nin favori takımlarından birine karşı oynadıkları hatırlatılırken, takımın seviyesi ile ilgili Tedesco, "Sadece fiziksel olarak değil. Bugün flaş röportajda; ‘Fenerbahçe çok iyi savaştı’ dediler. Bunu her maç yapıyoruz. Savaşmıyorsak sabahları uyanmak için bir sebebimiz olmaz. Bugün savaşmaktan fazlasını yaptığımızı düşünüyorum. Topa sahip olduk, pozisyonlar ürettik. Rakibimiz de pozisyonlar üretti. Bu tarz takımlara karşı cesur oynarsanız alan bırakıyorsunuz. Bizi kontratak beklediler. Biz takımın kimliğini değiştiremeyiz. Bu şekilde oynamaktan keyif alıyoruz. Rakibin 6-7 maçını izledim. Bence hiçbir takım bizim kadar pozisyon üretemedi. Eğer kötü gününüzde olursanız bu takımlar canınızı yakabiliyorlar.
Günün sonunda mutlu olmamanız gerekiyor. 3 puanı almak istiyorduk. Bükreş’te son maçımıza çıkacağız. Kısıtlı kadromuz vardı; Matteo ve Musaba kadroda yoktu. Oynadığımız oyundan küçük bir memnuniyet yaşayabiliriz. Skriniar’ın cezalı duruma düştüğünü bilmiyordum. Bu durumla baş etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.