A Milli Takım, Amerika'da ikinci maçına çıkıyor! Rekabette ilk maç olacak
2026 FIFA Dünya Kupası elemelerinde Eylül ayında oynayacağı müsabakalara hazırlanan A Millî Takım, ABD kampındaki ikinci özel maçında 11 Haziran Çarşamba günü sabaha karşı Meksika ile karşılaşacak.
Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill kasabasında yer alan Kenan Stadı'nda oynanacak karşılaşma, TSİ 04.00'te başlayacak ve TV8 ile EXXEN platformundan naklen yayınlanacak.
Müsabakada St. Vincent ve Grenadinler Futbol Federasyonu'ndan Moeth Gaymes düdük çalacak.
Meksika - Türkiye maçı, iki takım arasındaki ilk karşılaşma olarak kayıtlara geçecek. Türkiye, ABD kampındaki ilk özel maçta ABD'yi 2-1 mağlup etti. Meksika, ABD ve Kanada ile 2026 FIFA Dünya Kupası'nın üç ev sahibinden biri olacak. Ay-yıldızlılar, Meksika maçı ile ABD kampını tamamlayarak yurda dönecek.
Milliler 641. sınavına çıkacak
Meksika müsabakası A Millî Takımın 102 yıllık tarihindeki 641. maçı olacak. Ay-Yıldızlılar, geride kalan 354'ü resmi, 286'sı özel toplam 640 maçta, biri hükmen 251 galibiyet, 150 beraberlik ve 239 yenilgi yaşadı. Milliler 275'i deplasmanda, 276'sı Türkiye'de, 89'u ise tarafsız sahada çıkılan maçlarda, 3'ü hükmen galibiyet sonucunda 878 gol attı, kalesinde 913 gol gördü.
Bugüne kadar 91 farklı ülke takımıyla mücadele eden A Milli Takım, 640 karşılaşmanın 555'ini Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 24'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.