Konya
Parçalı bulutlu
8°
Aksaray
Kapalı
7°
Karaman
Parçalı bulutlu
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Spor A Milli Takım, 24 yıllık hasreti dindirmek için sahada

A Milli Takım, 24 yıllık hasreti dindirmek için sahada

A Milli Takım, Dünya Kupası play-off turu finalinde bugün saat 21.45’te deplasmanda Kosova ile karşılaşacak. Milliler, maçı kazanarak 24 yıllık hasreti dindirmek istiyor

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye’nin kalbi bugün Kosova’da atacak. A Milli Takım, 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu finalind deplasmanda Kosova ile karşılaşacak. Başkent Priştine'deki Fadil Vokrri Stadyumu’nda oynanacak kritik karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak. Maç TV8'den naklen yayınlanacak. Zorlu mücadelede İngiliz hakem Michael Oliver düdük çalacak.

Milliler, play-off yarı finalinde İstanbul'da Romanya'yı 1-0 mağlup ederken, Kosova da Slovakya'yı deplasmanda 4-3'lük skorla geçti. Ay-yıldızlılar, müsabakadan galip ayrılması durumunda Dünya Kupası bileti alacak. Mücadelede 90 dakika berabere tamamlanırsa, Dünya Kupası'na gidecek takımı uzatmalar ya da penaltılar belirleyecek.

Türkiye, FIFA Dünya Kupası'na son olarak 2002 yılında Güney Kore ve Japonya'nın ortak düzenlediği turnuvada katıldı. Milliler, bu turnuvada dünya üçüncüsü olurken, tarihinin en iyi derecesini elde etti.

Ay-yıldızlılar, Kosova'yı geçerek 24 yıllık Dünya Kupası hasretine son vermek istiyor. A Milliler, Dünya Kupası'na katılmaya 1950, 1954 ve 2002 olmak üzere 3 kez hak kazandı fakat 2 kez gitti. Milliler, 1950 yılındaki turnuvada finansal sorunlar yüzünden yer almadı. A Milli Takım, Dünya Kupası'na giderse D Grubu'nda ABD, Paraguay ve Avustralya ile oynayacak.

Milliler, 361'i resmi, 287'si özel toplam 648 karşılaşmaya çıktı. Kırmızı-beyazlılar geride kalan maçlarda 1'i hükmen olmak üzere 256 galibiyet elde ederken, 241 mağlubiyet ve 151 de beraberlik aldı. Ay-yıldızlılar, oynadığı müsabakalarda 896 gol kaydederken, kalesinde ise 926 gole engel olamadı. 

 Teknik Direktör Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı ile bugüne kadar 23'ü resmi, 7'si de özel olmak üzere 30 maçta görev aldı. Montella yönetimindeki A Milliler, bu mücadelelerde 17 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.

Kosova’nın hocası: Şansımız yüzde 50

Kosova Teknik Direktörü Franco Foda, Türkiye'nin güçlü olduğunu belirterek, “Arda, Kenan ve Hakan var. Fakat biz de buraya bileğimizin hakkıyla geldik. Şansımız yüzde 50. İnanıyorum ki iyi bir maç olacak. Hangi taktikle oynayacağımı açıklayamam. Türkiye, kısa paslarla ileriye çıkıyor. Topu kaptığımız anda kontrataklarla hareket edeceğiz. Her şeye hazırız" şeklinde konuştu.

Maç heyecanının şehrin her yerinde olduğunu ifade eden Franco Foda, "Bu basın toplantısı da bunun göstergesi. Bugüne kadar hiçbir basın toplantısında bu kadar gazeteci olmadı. Kariyerim için Dünya Kupası'na katılmak çok önemli" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *