Sema KAVAK ile HAFTASONU

Sema Kavak

Son dönemdesosyal medya araçlarının popülerliğinin artması ile birlikte, alanında uzmanbirçok kişiye ulaşabilir olduk. Ancak uzman kişi kısmı, sponsorlu reklamlarlatanınmış kişi haline dönünce ve paylaşımların bilimsellikten değil de duymakistediklerimizden yana kullananların popülerliğinin artmasına neden oluncaişler biraz karıştı.

Yıllarca kendiuzmanlık alanında yapmış olduğu çalışmaları halkın anlayacağı dileindirgeyemeyen büyüklerimiz yüzünden; halkın bağrından çıkıp, günlük sohbetcümlelerini süsleyerek, onların diliyle anlatmayı başaran kişilerinpopülerliğinin artmasına neden oldular. O kadar popüler oldular ki; instagram,facebook, twitter… ve web sayfalarında, hakkında kısımları neredeyse boş yada gereğinden fazla dolu olması insanlarda bir soru işareti bile uyandırmadı.

 Bunun neresi kötü… ya da yapabiliyorsan sen desiz de yapın diye düşünenler elbette olacaktır ki onları geldiğimiz noktada çokda haksız görmediğimi söylemeliyim ancak bu durumun insanlarda yarattığıolumsuzlukları ifade etmeden geçemeyeceğim.

Sanal birdünyanın içinde herkes kendine nijya süsü vererek, hedefine ulaşmaktazorlanmıyor. Bu hedef popüler olmak, para kazanmak, çevre edinmek vb. her neise bunlara kolayca sahip olabiliyor. Onlar hedeflerine ulaşırken, siz de neleroluyor hiç düşündünüz mü?

Yaşadığınızsorun eş, cinsellik, çocuk, ilişkiler, iletişim gibi ise özellikle hemen sosyalmedyada cevaplar arıyorsunuz. Takipçisi en çok olan kişinin uzmanlığı konusundatereddüt etmeden, sayfasında gezinip, kendinizce bulduğunuz cevabı hemen kendisayfalarınızda paylaşıp karşı tarafa cevaplar verebilir hale geliyorsunuz.

Pekiaradığınız cevabı söylemsel, izlenimsel olarak buldunuz, paylaştınız… Sorununçözümü ya da hissettiğin duyguyu ortaya koyan bu yazıyı paylaştığında; duygunadair yaşadıklarına dair bir çözüm üretebildin mi? özünde kabul etmelisin ki“hayır”… aktif eyleme dönüşen bir düşünce ve davranış şekline ulaşamadın… sadecemakyaj yaptın, maske taktın...

Genel geçergüzel yazılar, videolar bizi etkileyebilir ancak senin yaşadıklarını,duygularını ancak senin kelimelerin daha doğru anlatır ki önce sorgulamak,üzerinde düşünmek önemlidir. Dünyada bir tane daha sizden yok, bunuunutmayın… en azından izlediğiniz, dinlediğiniz, okuduğunuz ve sonundapaylaştığınız şeylerin siz de bıraktığı duyguyu, düşünceyi yazmayı söylemeyiihmal etmeyin… böylece o paylaşımın sende bıraktığını öğrenme ve göstermeşansın olur ki bunu önemsiz hale getirmeyin…

Sosyalmedyada; kendini, başkaları ile aynı şeyi hissetme ve yaşama çaban ütopyadır…bu seni yok etme hiçe sayma serüvenin başlangıcıdır. Buna dur demek,biricikliğini ortaya koymak senin elindedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.