Yollar yürümekle aşınmaz

Mustafa Ekmekcioğlu

Rahmetli  SüleymanDemirel’in adeta herkesin ezbere bildiği o veciz sözü, şimdi “adalet” yürüyüşüyapan Cumhuriyet Halk Partililer için söylenmiş gibi. Yollar yürümekle aşınmaz.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezasıalması sonucu yürüyüşe geçen CHP’liler, showdan öte yaptıkları bir şey yok.

 

Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Ankara’danİstanbul’a kadar  “adalet” adına yürüyenCHPliler, acaba daha önce neredeydiler? Rahmetli Adnan  Menderes ve iki bakanı  asılırken, Rahmetli Turgut Özal’a suikastdüzenlenirken,  Rahmetli NecmettinErbakan’a türlü çeşitli oyunlar oynanırken, Recep Tayyip Erdoğan’ı bir şiiryüzünden hapse attıkları zaman bu CHP yok muydu?

 

“Adalet” konusunda bu kadar titiz ve kararlı olan CHP, ozamanlar adaletin terazisinin doğru tartması için kılını bile kıpırdatmazkenşimdi birden “adalet” savaşcısı kesildi. Çünkü iğnenin ucu bu sefer kendilerinedokundu.

 

Ak Partinin karşısında kaybedenler kulübünün değişmez üyesiolan CHP bu seferde gündeme gelmek için kendisini yollara vurdu.Yıllardırmilletin uğradığı adaletsizliklere karşı sessiz kalan CHP, ülkemizin milligüvenliğine kast edenlere karşı verilen hukuk mücadelesini baltalamayaçalışmaktadır.

 

Yıllardır haksızlıklara karşı gözünü kapatan CHP, şimdi“adalet” pankartı ile yürüyüşe çıkarak halkın gözünü boyamaya çalışıyorlar.Bugün “adalet” için yürüdüğünü söyleyenlerin 15 Temmuz günü milletin üzerindentanklar geçerken darbecilerle pazarlık yaparak hava alanından koşa koşakaçtığını bütün millet bilmektedir.

 

Yıllardır Ak Parti karşısında genel ve yerel seçimlerde,referandumda ve halk oylamasında yenilen CHP, yandaşlarına gösteri yapmaktadır.Ana muhalefet koltuğunda oturmaktan şişen göbeklerini eritmek amacıyla buyürüyüşe katıldıklarını düşünüyorum. Hem shov hem spor olsun diye.

 

“Adalet” pankart taşımakla veya yürümekle  değil zihinlere ve yüreklere yazılarak,kazınarak ve ona inanarak hayata geçirilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.