Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve geçim zorluğu nedeniyle şans oyunları oynayanların sayısı her geçen gün artmaktadır.Çılgın rakamların telafuz edildiği şans oyunlarında son olarak yılbaşı milli piyango çekilişinde en büyük ikramiye 60 milyon olarak ilan edildi.
60 milyon gerçekten çok büyük bir rakam. Çeyrek bilete dahi çıkmış olsa alınacak 15 milyon lira ile neler yapılmaz ki. Şans oyunları denilince akla başta milli piyango olmak üzere şans topu, iddia ve sayısal loto gelmektedir. Özellikle yılbaşı yaklaşırken milli piyango en gözde şans oyunu olarak göze batmaktadır.
Son yıllarda ekonomik nedenlerden dolayı cinnet geçirerek ailesini öldüren ve intihar edenlerin sayısında büyük artış yaşanmaktadır. Geçim sıkıntısına düşen kişiler “acaba kurtulabilir miyim” veya “ya bana çıkarsa” umudu ile şans oyunlarına bel bağlamaktadır. Ancak sonuç hiç te istedikleri gibi olmayabilir.
Vatandaşlar çoluk çocukların rızkından keserek kurtulmak umuduyla el attığı şans oyunları çoğu zaman umutlarını boşa çıkarmaktadır. Zaten sıkıntıda olan kazanırım hırsıyla bu sefer daha çok oynamakta ve sonuçta koca bir hüsran sahibi olmaktadır.
Sadece ailesinin rıskından kısmakla kalmayan bazı kişiler, çalıştıkları kurumlarında parasını zimmetine geçirerek “ya çıkarsa” diye daha çok oynayarak daha çok kaybetmektedir. Gazetelerde bunlarla ilgili yüzlerce haberleri okuyoruz maalesef.
En güzel kazanç alın teri ile kazanılandır. Şans oyunları oynayarak elde edilecek kazanç, “haydan gelen huya gider” misali bir anda eriyip gider. Milli piyangodan büyük ikramiye kazananların acıklı ve ibretlik yaşamlarını hepimiz çok iyi biliyoruz.
“Ya çıkarsa” diyerek oynayacağımız şans oyunları bizim daha çok ekonomik olarak batmamızı sağlayacaktır. O nedenle şans oyunlarına bel bağlamak ve oradan gelecek paraya umut olarak görmek yanlıştır. Biz elimizdeki paraya sahip olalım yeter.