Söz de karar da milletindir

Mustafa Ekmekcioğlu

Daha referandum tarihi belli olmadan ve referandum sandığı ortaya gelmeden “evet” “hayır” tartışmaları başladı bile.Siyasi partiler şimdiden halkı etkilemeye ve kendi düşüncelerine çekmeye başlamak için yoğun faaliyetlerde bulunuyor.

 

Medya ve sosyal medya aracılığıyla referandum görüşlerini ve  düşüncelerini açıklayanların aksine bütün çalışmalar “kararsızlar” üzerine odaklanmış durumda. Yapılan anketlerde kararsızların yüzde 30’larda olması, siyasi partilerin çalışmalarını bu kanala yönlendirmesini de sağlamış oluyor.

 

Demokrasiyle yönetilen ülkemizin bugün bir Suriye, bir Mısır, bir Irak veya bir Yemen olmamasının başında gelen etkenlerinden biri de demokrasi sandığının ortada olmasıdır. Vatandaşlarımız sandığa olan güvenleri nedeniyle her zaman için sandıkta konuşmuşlar ve sandıktan çıkan sonuca her zaman saygı duymuşlardır.

 

Bu referandumda da sandığın ortada olması ve halkımızın hür iradesi ile oyunu rahatca kullanabilmesi, ülkemizdeki demokrasinin ne güzel göstergesidir. Referandum süresince halkımız söylenenleri dinleyecek, kararını ölçüp biçecek ve en doğru kararı verecektir.

 

Kimileri “evet” diyecek, kimileri “hayır” diyecek ama sonuçta Türk demokrasisi kazanacak. Halkımız yaşanacak süreç içerisinde Anayasa değişiklik tasarısını kendi perspektifi doğrultusunda inceleyerek niye “evet” veya niye “hayır” diyeceğini ortaya koyacaktır.

 

Siyasi partiler Anayasa değişikliği hakkındaki görüşlerini açık ve şeffaf bir şekilde ortaya koyarak halkımıza anlatmaya çalışacaklar. Halkımız söylenenleri dinledikten sonra da kararını sandığa yansıtacak.

 

 

Bu bir parti seçimi değildir. Herhangi bir parti seçime giriyor değildir. Burada farklı partiler “evet” etrafında kanaatlerini belirtiliyor. Hayırda da aynı şekilde, herkes “evet” ya da “hayır” ne diyecekse onu kampanya sırasında açık bir şekilde ortaya koyacaktır. Bu yarış açık, şeffaf demokratik bir yarıştır. Bu olgunluk içinde bu kampanya yürütülecek.

 

 

Ak Parti ve MHP’nin “evet” diyeceği referandum süresince Ana Muhalefet Partisi CHP, HDP ve bazı diğer partiler de “hayır” kampanyası yürütecekler. Yeni Türkiye, güçlü Türkiye, Türkiye’nin sorunlarını aşacağı etkin bir yürütme sisteminin kurulabilmesi için de halkımız görüşlerini bildirecektir.

 

Demokrasi, birlik, refah ve güçlü Türkiye için halkımızın büyük bir çoğunluğunun “evet” e destek vereceğini gördüğümüz referandum sürecinde, kararı yine halkımız güçlü iradesi ile verecektir. Artık söz de karar da milletimizindir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.