Sıktı artık!

Mustafa Ekmekcioğlu

31 Mart yerel seçimlerin ardından on beş gün geçti ama İstanbul’daki muamma bir türlü çözülemedi. Yüksek Seçim Kurulu hala İstanbul’da bazı ilçelerde oyların sayımını bir türlü bitirilemedi. On üç milyon nüfuslu İstanbul, yeni belediye başkanını bekliyor.

İstanbul’da yaşanan seçimlerde bazı şaibelerin meydana geldiği, maddi hatalar yapıldığı ve hayali seçmen kaydı yapıldığı gerekçesiyle seçimin yenilenmesi dahi istenmektedir. Şayet Ekrem İmamoğlu’ndan kahraman yaratmak istemiyorsanız, İstanbul’daki seçimin tekrarı olmamalıdır.

Artık bazı gerçekleri herkes görmelidir. Ak Parti on yedi yılın verdiği rehavet ve aday belirlemedeki hatalar nedeniyle Ankara ve İstanbul’u kaybetti. Bunu artık herkes görmeli ve kararları ona göre almalıdır.

Ak Parti hatayı seçimde yapılan hatalardan çok kendinde aramalı ve buna bir an önce tedbir almalıdır. Millet İttifakı’nın adayı olan Ekrem İmamoğlu’na İstanbul’un mührü teslim edilmelidir. Aksi takdirde Ekrem İmamoğlu’nu sizler kahraman ilan etmiş olursunuz.

Hem Ak Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında doğan gençlerin hemen hemen hepsi CHP belediyeciliği konusunda bir bilgileri yok. Sadece anne ve babalarından duydukları ile CHP belediyeciliğini tanıyorlar. Bırakın yeni gençler bir de CHP belediyeciliğini görsün.

Beylikdüzü Belediye Başkanı iken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen Ekrem İmamoğlu, seçim süresince sessizliği ve takındığı tavır ile de belediye başkanlığını hak etmiştir. Kendisini hiç tasvip etmesem de hakkını vermek esastır.

İstanbul seçimlerinin yeniden yapılmasına karar verilir ise mazlum Ekrem İmamoğlu yüzde beş gibi bir farkla belediye başkanlığını alır gibime geliyor. Eğer Ekrem İmamoğlu’ndan bir kahraman yaratmak istemiyor ve beş sene sonra Cumhurbaşkanlığına aday olmasını engellemek istiyorsanız İstanbul seçim sonuçlarının bir an önce açıklanması gerekir.

Seçmen yaşının on sekize düştüğü ülkemizde CHP belediyeciliğini hiç bilmeyen gençlere CHP belediyeciliğini de göstermiş olursunuz. Mazlum yaratmak ve mağdur olmasını önlemek açısından seçim bir an önce sona ermeli ve ülkemiz daha büyük sorunlar ile meşgul olmalıdır. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.