Riskli bir döneme giriyoruz

Mustafa Ekmekcioğlu

Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Anayasa değişikliği teklifi yüce Meclis’ten geçti. Artık Yüksek Seçim Kurulu’nun belirleyeceği bir tarihte vatandaşlarımız sandığa giderek “evet” veya “hayır” tercihini kullanacak.

Ancak referandum sandığına gidene kadar yaşanacak süre riskli olarak adlandırılabilir. Şöyle ki, sözde medeni Avrupa devletleri ile milletinden güç alan liderlere savaş açan sermaye çevreleri yine boş durmayacaktır.

Bu malum çevreler egemenliğin ellerinden alınıp millete geçeceğini düşünerek ülkesinin menfaatini düşünen liderlere savaş açmaktadır. Onlar kim gelirse gelsin egemenliklerin daima kendi ellerinde olmasını isteyen güçlerdir. Bu yüzden Türkiye’de de seçilmiş liderle güçlendirecek ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemini’ engellemek için devreye gireceklerdir.

Bu malum güçlerin içimizdeki hain uzantıları vasıtasıyla referanduma kadar insanımızı tahrik edecek, insanımızı ayrıştıracak her türlü provokatif eylemlere hazır olmalıyız. Yaşanan referandum sürecini baltalamak isteyen bu güçler çeşitli vesilelerle bir çok eylemlere de imza atabilirler.

Özellikle sosyal medya aracılığıyla yalan haberler yayabilecekleri gibi ipleri ellerinde olan bazı büyük işyerlerinde işçi çıkarılmasından tutun da grevlere kadar çeşitli konularda sinsi planlar düşünebilirler. Geçmişte bunun bir çok örneğini yaşayan vatandaşlarımız uyanık olmalıdır.

Özellikle Anayasa değişikliğinin yüce Meclis’te kavgalı, dövüşlü bir şekilde geçmesi, milletvekillerinin kürsüde birbirine karşı kullandığı acımasız  cümleler, referandum çalışmalarında da sahnelenecek olursa Allah korusun çeşitli olaylara da sahne olabilir.

Vatandaşımızın peşinden gittiği ve destekcisi olduğu milletvekiline karşı yapılacak olan sözlü veya fiili bir saldırı da sessiz kalması beklenilemez. Aynı şekilde parti teşkilatları da böyle bir menfur olay karşısında eli kolu bağlı kalamaz.

Önümüzdeki süreç çok riskli. Toplumsal sağduyuyu egemen kılmak için parti genel başkanlarına büyük bir görev düşüyor. Aklımıza gelmeyen bin bir plan devreye girebilir. Ancak devletimiz hızlı refleks gösterirse, milletimiz de birliğini muhafaza ederse bütün girişimler sonuçsuz kalacaktır

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.