Muhakkak ki her işletme kar etmek amacıyla kurulur,
Oradan kazanılacak para ile hayat devam eder.
Ancak bunu yaparken de belli kurallara uymak gerekir.
En başta halkın sağlığını korumak gereklidir.
Özellikle gıda ve benzeri ürünler üretenler,
Bu bakımdan büyük bir vebal altındadır.
Ürettiğiniz her şeyde hijyeni ve temizliği ön planda tutmalı,
Bunu yaparken de gerekli titizliği göstermelidir.
Ancak dün KKDÇD Başkanı Yaşar Tuncel ile bir görüşme yaptık.
Özellikle fırınlar konusunda ciddi sakıncalarını iletti.
Halkımızın kara fırın dediği bazı fırınların,
Ekmek, etli ekmek veya börek yaparken inşaat artığı odunları kullandığını,
Bununda insan sağlığına büyük zararları olduğunu söyledi.
Hatta bu konuyu Mahalli Çevre Kuruluna kadar taşıdıklarını,
Konuyu Mahalli Çevre Kurulunda da kabul ettirdiklerini söyleyerek,
Ancak hala bu konuda gerekli denetimler yapılmıyor dedi.
Konuyu Gıda Mühendislerine ve sağlıkçılara da ilettiklerini söyleyerek,
Üç kuruş daha az ödemek için halkımızın sağlığı ile oynanıyor dedi.
Gerçekten ciddi ve bir o kadar önemli konu.
Boyalı veya inşaat artığı odunların,
Fırının içinde yakılmasının ardından çıkan dumanın
Fırında yapılmakta olan ekmek, etli ekmek, börek veya simite sindiğini,
Bunu da yiyenlerin zaman içerisinde kansere kadar varan
Ciddi sağlık sorunları yaşayabileceklerini söyledi.
Bunun için mücadele ettiklerini,
Ancak bu ana kadar seslerini duyuramadıklarını söyledi.
Yaşar Tuncel anlatırken inanın irkildim,
Üç kuruş daha az para vererek
Daha çok para kazanmayı amaçlayan bazı uyanık fırıncılar,
Resmen halkın sağlığı ile oynamaktalar.
Bu konuda yetkililerin bir an önce tedbir almaları,
Fırınlarda gerekli denetimleri yapmaları,
Bu çeşit yakacak kullananları kapatmaya kadar cezalandırmaları gerekir.
Çünkü önümüz Ramazan ayı ve çoluk çocuk
En başta ramazan pidesi yiyecekler.
Lütfen ve özellikle biraz dikkat