Göçmen sorununa dikkat

Mustafa Ekmekcioğlu

Şöyle bir çevrenize baktığınız zaman etrafımızı çeşitli ırklardan insanları görmek artık olağan hale geldi. Asya’dan, Afrika’dan ve Ortadoğu’dan ülkemize akın akın göç dalgaları hala daha gelmeye devam ediyor.

 

Somali’den, Sudan’dan Irak’tan ve Suriye’den ülkemize gelmekte olan göçler, aynı zamanda ülkemizin demografik yapısını da bozmaktadır. Ülkemize gelen veya gelmek zorunda kalan bu kişilerin bir çoğunun işsiz, eğitimsiz ve mesleksiz olması da ayrıca büyük sıkıntılar yaratıyor.

 

Ülkemizdeki nüfus arışı normal seviyede olmasına rağmen, dışarıdan gelen kişilerin çok çocuklu ve yüksek doğurganlığa sahip olmaları ile geleceğimiz tehlike altında sayılır. Şimdilik bazı şeyleri hoşgörü ve iyi niyetle baksak bile zaman içerisinde bunların yaratacağı sorunlar çok başımızı ağrıtacak.

 

Özellikle Suriyelilerin  Şükran örneğinde olduğu gibi kendi mahallelerini yaratmaya çalışmaları, buradan çevreye taşarak bazı tatsız olaylara karışması, kadınlara ve kızlara sarkıntılık yapmaya çalışmaları, bunun sonucunda çıkan kavgalarda tatsız olayların yaşanması bize bu sinyali vermektedir.

 

İşsizliğe çare bulmak adına istihdam seferberliği başlatan devletimize, işsiz, umutsuz ve eğitimsiz bu gençlerin de eklenmesi, artık vatandaşları da düşündürmeye başladı. İşsiz ve umutsuz olan insanlar bazı art niyetli kişilerin ve vatan hainlerinin tuzağına çok çabuk düşebilir.

 

Eli boş ve geleceği olmayan kişilerin her şeyi yapacağını düşünecek olursak, gelecek on yılımızın bazı sıkıntılara gebe olacağını da düşünmeliyiz. Suriyeli göçmenlerin 81 ile yayılması ve Konya’da resmi rakamlara göre 60 bin Suriyelinin bulunması bizleri açıkcası korkutmaktadır.

Yarın Kürt özerkliği yanında bir de Arap özerkliği talebiyle birileri kapımızı çalarsa şaşırmayalım. Suriyeli sığınmacıların kümelendiği illere şöyle bir göz atmak, bunu anlamak için yeter de artar bile.

 

Başta Suriyeliler olmak üzere ülkemizde çokca bulunan göçmen sorununa  çok acil bazı çözümler bulunmalı diye düşünüyorum. Ciddi ve tutarlı alınacak kararlar ile gelecekteki bazı olumsuzlukların bugünden önüne geçmiş oluruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.