Özellikle son yıllarda gıda güvenliği konusunda titizliğimiz artmaya başladı.
Bunun da en büyük sebebi yapılan kontroller olsa gerek.
Gıda konusunda yapılan kontroller gösterdi ki,
Yediğimiz içtiğimizde binbir hile varmış.
Sağlıklı diye yediğimiz ballarda çıkanlar,
İçtiğimiz sularda bulunan tehlikeli virüsler,
Sucuk ve salamda yapılan hileleri gördükçe,
İster istemez hepimizi bir telaş aldı.
Acaba yediğimiz diğer şeylerde neler var diye sormaya başladık.
Fakat yine bu süre içerisinde Hükümetin aldığı devrim gibi bir kararla
Halkın sağlığı ile uğraşanlar ifşa edilmeye başladı.
Tüketicinin daha sağlıklı tüketmesi adına
Hükümet elinden gelen her şeyi yapmaya başladı.
Hükümet adına taşralarda da bu görevi
İl Gıda Kontrol Labaratuvar Müdürlükleri yapıyor.
Konya İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
Ülkemizin en seçkin laboratuvarına ve personeline sahip bir kuruluş.
Başta Müdürü Recep Özgül olmak üzere konusunda uzman
Halkın sağlıklı tüketimini amaçlayan bir kadroya sahip.
En son teknolojinin kullanıldığı laboratuvarlarda
Halkımızın sağlıklı tüketimi adına her şey burada yapılıyor.
Piyasalarda toplanan gıda ve içecek numuneleri
Burada yetkili personellerce titiz bir incelemeye tabi tutuluyor,
Her konuda tahlil ve araştırmaları yapılıyor,
Daha sonra sonuçlar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bildiriliyor.
Bilgisayar ortamında ve çok titiz yapılan bu tahliller,
Çok gizli bir şekilde de saklanıyor.
Artık bizim sağlığımızı düşünen bir kurum var.
Artık İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü var.