Gençlere güvenmeliyiz

Mustafa Ekmekcioğlu

Yeni Anayasa değişikliği referandum süresince en çok konuşulan konuların başında  milletvekili seçilme yaşının 18’e indirilmesi oluyor.Vatandaş “evet” veya “hayır” kelimelerini tartışırken araya mutlaka 18 yaşında milletvekili olma konusuda giriyor.

 

18 yaşında milletvekili seçilmesi konusunda herkes kendince bir şeyler söylüyor. Kimisi “18 yaşında birisi nasıl kanun hazırlığı yapar” derken kimisi de “18 yaşını doldurmayana sigara bile satılmıyor” diyerek tepkilerini koymakta.

 

Gençlerin ülke sorunlarına ilgi duyması ve onların siyasete girmesini sağlayacak olan 18 yaşında milletvekili seçilme konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “ Gençlerimize güveneceğiz ve onları dışlamayacağız” diyor.

 

Gençler bizim geleceğimizse ve gençlere önem veriyorsak onlara önemli görevler vermemiz gerekmektedir. Dünyanın pek çok ülkesinde yani yaklaşık 57 ülkesinde seçilme yaşı 18. Bu da demek oluyor ki, ülkeler gençlerine önem veriyor.

 

Eğer 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum da “evet” oyu fazla çıkarsa 2019 yılında yapılması düşünülen genel seçimlerde bir çok liste de genç isimleri görmemiz mümkün olabilir.

 

Hem şimdiye kadar seçtiğimiz bazı milletvekillerini sadece yemin töreninde kendilerini görürken, diğer zamanlarda hiç görmediğimiz oluyordu. Belli bir yaşın üstündeki bu vekiller sadece ellerini indirip kaldırıyordu. Hiç olmazsa gençler Meclis’e girecek olurlar sa onlarda kendilerine çekiz düzen verirler.

 

Meclis’in yaş ortalamasını daha aşağıya çekerek hareketli, dinamik ve enerjik bir Meclis’e sahip olabiliriz. Gençler halkın içine daha çok karışarak halkın istek ve dileklerine tercüman olabilirler. Geleceğimizi gençlere emanet ettiysek, onlara tamamen güvenmemiz gerekir. Hem de her konuda.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.