Gençler kendisini yetiştirmeli

Mustafa Ekmekcioğlu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlayan istihdam seferberliği, ülkemizde iş arayan bir çok gence umut olmaya devam etmektedir. Resmi ve özel kurumlar ilanlarla elaman ihtiyacını İŞKUR’a bildirerek buradan gelen gençleri işe almaktadır.

 

Bugüne kadar hatırı sayılır miktarda gencimiz iş ve aş sahibi oldular. Ancak eleman ihtiyacı hala devam etmektedir. Sadece okulu bitirmekle her şeyin bittiğini sananlar, iş hayatına başladığında büyük bir hayal kırıklığı yaşamaktadır.

 

Günümüzde sadece okulu bitirmekle iş sahibi olunmuyor. Okulu bitirmenin yanı sıra bazı belgelerin ve bilgilerin de olması gerekmektedir. Öncelikle artık çağımızın olmazsa olması olan bilgisayar bilgisi şarttır.

 

Gençler bilgisayar bilgisinin yanı sıra çalışmak istedikleri işin özelliğine göre bazı belge ve sertifikalara da sahip olmalıdır. Eskisi gibi “ne iş olsa yaparım” devri çoktan kapanmıştır. Yapacağınız işte en iyisi olmak zorundasınız. Bunun içinde o işle ilgili donanımlara sahip olmanız gerekmektedir.

 

İyi bir işe girmenin ilk kuralı okul bitirmenin yanında o işle ilgili gerekli donanıma da sahip olmak önemlidir. Kaliteli ve iyi donanımlı bir personeli hiçbir kuruluş kaçırmak istemez. Onun içinde işin mutfağından başlayarak yetişmek önemlidir. Kimse size hemen masa başı bir iş vermez. Bunun için kendinizi kanıtlamanız lazım.

 

Bütün bunlara ek olarak yaptığınız işi sevmeniz de çok önemlidir. İşini severek yapan kimse eninde sonunda başarılı olur. Her işin zorluklarına göğüs gererek büyük bir azimle çalışarak kendinizi ispat etmeniz de önemlidir.

 

Gazetelerde ve billboardlarda asılı olan eleman aranıyor ilanının çokluğu, yetişmiş ve kaliteli elemanların çok az olmasından kaynaklanmaktadır. Dikkat ederseniz aranan elemanların hepsinin iş tecrübesi olması ve o işle ilgili çalışıyor olması istenmekte. Bu da gençlerin kendilerini yetiştirmesi gerektiğinin bir işaretidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.