Artık çalışma zamanı

Mustafa Ekmekcioğlu

24 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan tartışmalar daha uzun süre devam edeceğe benziyor. Seçmenin Ak Parti’ye olan inancının zayıflaması, CHP içindeki liderlik tartışması ve HDP’nin büyük şehirlerde CHP seçmeninin oyları ile barajı aşması gibi konular önümüzdeki günlerde de  tartışılacak gibi.

Ancak cumhuriyet tarihinin en önemli seçiminin ardından şimdi çalışma zamanı. Çünkü Türkiye’nin kaybedilecek veya boşa harcanacak bir dakikası bile yok. 5 Temmuz’da kesin sonuçların açıklanmasının ardından 8 Temmuzda yemin edecek Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri yoğun bir çalışma mesaisine başlamalı.

Etrafımızı çeviren kumpastan çıkmamız için, güçlü ve büyük Türkiye idealimize ulaşmak için herkes elinden gelenin fazlasını yapmak zorunda. 2023 hedefimiz paralelinde hayata geçmiş olan hizmetlerle birlikte eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan sanayiye kadar her alanda atılım yaparak ülkemizi büyük ülkeler ekonomileri ile başa baş duruma getirmeli, ülkemiz için yapılan her türlü katkının, ülkemizin başarılarını ne derece yükselteceğini akıldan çıkarmamalıyız.

16 yıl boyunca yapılan yatırımlara yeni yatırımlar ve projeler ekleyerek cennet parçası olan güzel vatanımızda çığır açarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir ülke bırakmak adına mesafe kaydetmemize yardımcı olmalıyız.

Yeni Türkiye sistemi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 52’lik destek vererek Türkiye’de ekonomi ve hizmetlerdeki istikrarın korunabilmesi ve yakın coğrafyamızda cereyan eden siyasi ve fiziki hareketlilik karşısında doğru pozisyon alınıp akılcı adımlar atılabilmesi için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine onay veren bizler de  bu çalışmada büyük gayret göstermeliyiz.

Ülkemizin dört bir tarafında yapılacak olan yatırımlarla topyekün bir kalkınma hamlesi başlatmalı, vatandaşlarımızın huzur ve rahatı için yeni programlar devreye sokulmalıdır. Seçimlerden önce verilen vaatlerin hayata geçirilmesi için hiç vakit kaybetmemeli, ekonomik, ticari ve sosyal değişim programları ile ülkemiz şaha kaldırılmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.