Konya Kitap Fuarı 5. kez Konya’mız da açıldı. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleşen kitap fuarı, her geçen gün artan bir okuyucu kitlesi ile dolmaktadır.
Kitap Fuarları, şehirlerin kimliğinin güçlendirilmesi, onlara yeni kimlik kazandırılması, insanımızın sosyal ve kültürel seviyesinin artmasına katkı sağlayan ve en önemlisi de çocuklarımız ve gençlerimizin kitap sevmesine sebep olmaktadır.
Kitap Fuarına gidenlerin gördükleri en güzel manzara, rengarenk kitaplar ve bu kitapları yazan yazarlarla buluşulmasıdır. İnsan adeta nereye bakacağını şaşırmaktadır. Gözünün bir kitaba takılır, daha sonra başka bir kitaba takılır. Adeta fır dönersiniz kitaplar arasında.
Bir köşede boyama kitabı size göz süzerken diğer tarafta bir masal kitabının size göz kırptığını görürsünüz. Bir diğer standa tarih kitapları beni al dercesine size bakar, bir diğer taraftaki kitaplar ise alır sizi bambaşka bir dünyaya götürür.
“Konya Kitap Fuarı”, hani habire başka illerde gördüğümüz, neden bizde yok diye sorduğumuz soruların da cevabını veriyor.Konya’nın nesi eksik, kültür desen var, sanat desen tamam, folklor desen eyvallah üstümüze yok, üretim desen kadınlı erkekli, eğitim desem kızlı oğlanlı, kazanç desen omuz omuza, eee daha ne olsun?
Bize yakışan bir kitap fuarı olmuş. Büyükşehir Belediyemiz kitap evlerini, yayın evlerin, yeni kitap eserlerini, entelektüel beyinleri Konyalılarla buluşturdular… Bize yakışanda işte bu tabi ki?
Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek 5. Kitap Fuarının açılışında yaptığı açıklamada “Ramazan ayında dini yayınlar, diğer zamanlarda Konya Kitap Günleri düzenlemek şehirdeki kültürel haraketliliği sağlayacaktır. Ekim – Kasım aylarında Çocuk Kitapları Fuarı’nı Kütüphaneler Genel Müdürlüğü işbirliği ile Konya’mızda düzenleyeceğiz. Burada stant açarak davetimize icap eden çok kıymetli yazarlarımız her gün okurlarıyla buluşacak” diyerek Konya’mızın kültürel hayatına büyük müjdeler vermiştir.