Yenidünya Kebabı

Havvanurla Helal Sofram

20 adet yenidünya/malta eriği

500 g köftelik kıyma

5 gram tuz

5 gram karabiber

10 gram biber salçası

10 gram domates salçası

1 adet domates

2 adet yeşil sivri biber

30 ml su

15 ml nar ekşisi

Yapılışı

Yenidünyaları enlemesine ikiye kesip, çekirdek yataklarını çıkarın. Ayrı bir yerde köftelik kıyma, tuz, karabiber, biber ve domates salçalarını iyice yoğurun. Harçtan küçük bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. İki parça yenidünya arasına bir adet köfte olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp yan yana dizin. Üzerine dilimlenmiş domates ve yeşil biberleri ekleyin, yağlı kağıtla kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.30 dakika sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp, su ve nar ekşisi karışımını üzerine gezdirin. Yeniden fırına verip, köfteler kızarana dek pişirin.