Supangleli Tavukgöğsü

Havvanurla Helal Sofram

Malzemeler

Tavukgöğsü için;

125 gr tereyağı

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

 1 litre süt

Supangle için;

500 ml süt (2.5 su bardağı)

2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı dolusu kakao

Piştikten sonra eklenecekler;

50 gr bitter çikolata

1 yemek kaşığı tereyağı

Çeyrek çay bardağı soğuk su

Üzeri için:

Kakao

Yapılışı

125 gram tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine unu da ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Rengi dönmesin dikkat edin. Sütü ve şekeri ekleyip kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin kaynadıktan sonra ocaktan alın ve üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın. Supangle için tüm malzemeleri tencerenin içerisine alıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra çikolata, tereyağı ve soğuk suyu da ilave edip karıştırın. Supangle için tüm malzemeleri tencerenin içerisine alıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra çikolata, tereyağı ve soğuk suyu da ilave edip karıştırın. Oda sıcaklığına gelmiş olan tavuk göğsünü mikserle 5 dakika çırpın(Bu kısım önemli lütfen daha kısa süre çırpmayın). Aynı işlemi supangle içinde yapın.Kuplara önce tavuk göğsünü sonra supangle pay edin. 2-3 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Daha sonra üzerine kakao serpiştirin. Ve servis edin. Kakaoyu tatlı sıcakken asla serpiştirmeyin yoksa ıslak bir görünüm verecektir. Şimdiden afiyet olsun.