Merhaba sevgili okurlar, yeni bir haftada daha sizlerle birlikteyiz. Bu hafta Havvanurla Helal Soframda kolay, güzel ve hafif bir tatlı tarifi vereceğim. Özellikle Hindistan cevizi sevenler bol bol bu tatlımıza koyabilirsiniz çünkü çok yakışıyor. Umarım sizde beğenirsiniz.
Tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
1 çay bardağı fındık
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Bu malzemeleri robotta kum haline getirelim. 100 gram tereyağını eritip bisküvilere karıştıralım. 20 santimlik kelepçeli kalıbın tabanına ve yanlarına pişirme kağıdı koyup bisküvili karışımı döküp üzerini düzleştirelim.
Peynir dolgusu:
1 kutu labne peynir (200 gram)
1 kutu krema ( 200 ml)
1 kutu toz krem şanti
1 yemek kaşığı dolusu Hindistan cevizi
1 paket vanilya
Malzemelerin hepsini mikserle 3-4 dakika çırpalım. Son olarak 100 gram beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, ılıyınca karışıma ekleyip karışana kadar çırpalım. Peynirli karışımı da bisküvilerin üzerine döküp üzerini düzleştirelim. Dolapta en az 3-4 saat dinlendirip kalıptan çıkaralım.
Süsleme için:
Biraz beyaz çikolata rendeleyin, üzerine Hindistan cevizi ekleyip karıştırın. Cheesecakenin üzerini ve yanlarını kaplayın. Kavrulmuş fındık ve Hindistan cevizli çikolatalarla süsleyin.
Haftaya görüşmek üzere. Hoşça ve afiyetle kalın.