Pırasalı kol böreği

Havvanurla Helal Sofram

MALZEMELER:

500 gram un (4 su bardağına yakın)

1 su bardağından biraz fazla su (275 ml)

1 tatlı kaşığı tuz

İÇ HARCI İÇİN:

3 adet tüm pırasa

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kara biber

YAPILIŞI:

İlk önce pırasalar ince ince doğranır, sonra kavrulup soğumaya bırakılır. Ardından hamur iyice yoğurulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. 10 bezeye bölünür ve merdane ile hafif hamur elde edilir. 10 bezeye bölünür ve merdane ile hafif açılıp aralarına bol yağ sürerek bir borcama dizilir. 10 dakika dinlendirildikten sonra tezgaha alınır ve elle açılabildiği kadar büyük açılır. Hamurların içindeki yağdan alıp açılan hamurun üzerine hafifçe serpiştirilir. Yufka ortadan katlanır. Tek sıra halinde harç konulur ve sarılır. Bütün yufkalarda aynı işlem yapıldıktan sonra kalan yağ hamurların üzerine sürülür. 200 derecede pişirilir.