Herkese merhaba Havvanurla Helalsofram’da bu hafta yine muhteşem bir pasta tarifi ile karşınızdayım. Bütçenizi çok fazla zorlamadan görüntüsüyle ve lezzetiyle çok özel ve güzel bir pasta tarifinin sizinle paylaşmak istiyorum. Güzel sofralarda buluşmak dileğiyle. Hoşça kalın.
Malzemeler
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
İçi için;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
10'lu Halley
1 adet muz
Üzeri için;
Orman meyveli sos
Yapılışı:
Öncelikle yumurta ve şeker çırpılır. Sonra sırasıyla süt ve sıvıyağ eklenir. Son olarak un, kabartma tozu, vanilya, kakao da ilave edilir ve çırpılır. Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür. 175 derecede pişirilir. Kek pişerken içi için krem şanti çırpılır ve içine halleyler kırılır ve muz da doğranarak dolaba koyulur. Kek pişip soğuyunca ortadan ikiye bölünür ve alt taban üzerine krem şantili iç kubbe gibi koyulur. Kekin üst katı 8 dilim olacak şekilde eşit olarak kesilir ve kenarlarından yukarıya doğru dizilir. Son olarak orman meyveli sos pişirilir ve hafif soğuyunca dilimlerin arasında kalan boşluğa dökülür. Afiyet olsun.