Merhaba sevgili okurlar bu hafta yepyeni bir tarifle daha sizlerleyiz. Hem tadı hem görüntüsüyle tatlı severleri büyüleyen muhallebili kekimiz sıcakken ayrı lezzetli soğukken ayrı lezzetli. Mutlaka deneyin.
Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı su
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbet
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Muhallebi
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 litre süt
Ocaktan aldıktan sonra 2 poşet kremşanti yarım su bardağı süt
Hazırlanışı;
Yumurta ve şekeri köpürünce kadar çırpalım, ardından yarım çay bardağı su ekleyelim tekrar çırpalım. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım ve yağlanmış fırın kabına aktaralım. Önceden ısıtılmış 180 derecede pişmeye bırakalım. 2 su bardağı şekeri tavaya alalım kısık ateşte karamelize olmasını sağlayalım. Ardından 3 su bardağı suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım ve sıcak şerbeti sıcak tatlının üzerine aktaralım. Daha sonra muhallebi için nişasta, un, süt ve şekeri tencereye alalım iyice çırpalım. Sonra ocağa alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim. Koyulaşan muhallebiye başka bir kaba aktaralım. Biraz ılıyınca krem şanti ve yarım su bardağı sütü ekleyip çırpalım. Ardından tatlının üzerine aktaralım düzgünce yaydıktan sonra dilimleyelim. Ben tatlının üzerine fındık ve fıstık karışımı ile süsledim. Dilediğiniz şekilde süsleyebilir ister ılık ister soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun