Muhallebi Dolgulu Kurabiye Muhallebisi için;
2.5 su bardağı süt (500 ml)
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Tencereye önce kuru malzemeleri ekleyip karıştırın. Sonra sütü ve yumurta sarısını ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı da ekleyin ve karıştırarak soğutun.
Hamur için;
200 gram yumuşamış tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı kadar un
Önce sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Sonra unu azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp açıp içine muhallebi doldurup kapatıp yuvarlayabilirsiniz.
Not: Hamuru kakaolu, muhallebisini beyaz yaptım ama tam tersi de yapabilirsiniz veya tamamen beyaz, tamamen kakaolu da yapabilirsiniz tercih sizin.