Sonunda yavaş yavaş normalleşmeye geçiyoruz. Özlediğimiz güzel günlere yavaş yavaş kavuşacağız inşallah. Piknikler, misafirler, pastalar eşliğinde dostlarımızla ve sevdiklerimizle hoş muhabbetleri yeniden güzel hatıralara bırakacağız. O zaman sevdiklerinize bu güzel pastadan da yapın olur mu?
MALZEMELER
Yarım su bardağı ılık sut
Yarım su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tane yumurta
1 çay bardağından biraz eksik toz şeker (küçük çay bardağı)
1 silme çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
50 gr eritilmiş tereyağı
3,5-4 su bardağı un
KREMASI İÇİN
2 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket kremşanti
YAPILIŞI
Krema için sütü tencereye alın. Bir kâseye yumurta sarısını, şekeri, vanilyayı ve nişastayı alıp güzelce çırpın. Sütün altını açın. Daha sonra ılıyınca bir kepçe alıp yumurtalı karışıma ekleyin. Karıştırın ve tamamını süte döküp kısık ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kremaya kremşantiyi döküp 5 dakika çırpın. Buzdolabına kaldırıp dinlendirin. Hamuru için un haricindeki malzemeleri karıştırma kabına alıp maya ve seker eriyinceye kadar karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyip hafif ele yapışan bir hamur yoğurun. Hamuru elinizi yağa batırıp toparlayın ve üzerini örtüp mayalandırın. Mayalanan hamuru yoğurup 12 beze yapıp tepsiye dizin. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin. Dilerseniz daha küçük bezelerde yapabilirsiniz. Dinlenen bezeleri 200 derece fanlı ayarda kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra krema ve çilek ile doldurup ister pudra sekeri dökün ister çikolata eritin. 1 saat dolapta dinlendirin. Afiyet olsun. Hepinize sağlık ve huzur diliyorum.