Lezzet bombası

Havvanurla Helal Sofram

2 çarliston biber

2 kapya biber

2 tane patlıcan

2 domates

3-4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

Tuz,

Sıvıyağ

Süzme yoğurt

Dilimli ekmek

YAPILIŞI

Öncelikle biberleri uzun uzun kesip küçük küçük doğrayın. Sıvıyağda kızartıp kaba alın. Daha sonra patlıcanları minik minik doğrayın. Onu da güzelce kızartın. Biberleri tekrar tavaya alın. Sos malzemesini hazırlayın. Ayrı bir sos tenceresine az sıvıyağ ekleyin. Sarımsakları rendeleyip biraz karıştırdıktan sonra robotta çektiğimiz domatesleri ilave edin. Kıvam aldıktan sonra salçayı ve tuzu ekleyin. Bir kaç taşım kaynadıktan sonra kızartmaların üstüne ilave edin. Hepsi birlikte 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra sosumuz hazır. Tost ekmeklerini kalıpla kesip üzerlerine tereyağ sürüp fırında kızartın. Kızaran ekmeklerin üzerine önce süzme yoğurt sürün üstüne kızartma malzemesi koyarak maydanozla süsleyip servis edin.