Kozalak Mantı

Havvanurla Helal Sofram

Değerli okuyucularım bu hafta sizlere görünüşü  ile iştah kabartan lezzetli ve doyurucu kolay bir mantı tarifi vereceğim. Hazır yufka ile yapıldığı için bu tarif sizi hiç yormayacak. Menülerinizin vazgeçilmezi olacak eminim. Yapması da yemesi de çok keyifli olan bu tarife geçmek istiyorum.

Malzemeler

2 adet yufka

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

200 g kıyma

1 tatlı kaşığı salça (tepeleme)

Tuz

Karabiber

Sarımsak

Yoğurt

Sos İçin;

Tereyağ

Toz biber

Hazırlanışı

Tezgaha serdiğimiz 1 adet yufkayı 8 parçaya keselim. Daha sonra her bir parçayı da 3 parçaya bölelim. Yufkanın boyutuna göre bu sayı değişebilir. Kestiğimiz her bir parçayı tek tek alarak pipet yardımı ile geniş kısmından başlayıp rulo şeklinde saralım. Uç kısmına çok az su sürerek kapatalım ve pipeti çekerek çıkartalım. Kestiğimiz bütün yufkaları bu şekilde hazırlayalım.Yufkalarımızı kızdırdığımız sıvı yağda altın rengini alıncaya kadar kızartalım.Kızaran yufkaları havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alarak fazla yağını çektirelim.Üzeri için tavaya sıvı yağ ve doğranmış soğanı alarak kavuralım.200 gram kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edelim.Kavrulan kıymaya salça, tuz ve karabiberi ekleyip bir kaç dakika daha kavuralım.Daha sonra ocağı kapatalım.Servis tabağına yufkaları dilediğimiz şekilde yerleştirelim. Orta kısmına kıymalı harcımızı boşaltarak yayalım. Kıymanın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim. Tereyağında kızdırdığımız kırmızı toz biber eşliğinde kozalak mantımız servise hazır. Afiyet olsun!