Kardelen tatlısı 

Havvanurla Helal Sofram

Merhaba sevgili okurlarım. Yeni bir haftada yine birlikteyiz.  

Malzemeler

4 adet yumurta (oda sıcaklığında) 
3/4  su bardağı şeker (140 gr)
1+1/4  su bardağı un (130 gr)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
600 ml süt
1 paket krema 

Krema için;

1/2 su bardağı nişasta (40 gr)
 1/2 su bardağı un (55 gr)
3/4 su bardağı toz şeker (125 gr) 
1 litre süt
80 gram beyaz çikolata 
1 paket vanilya
1 kutu krema 

Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri rengi açılıp mayonez kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Kuru malzemeleri ekleyin. Spatulayla alttan üste doğru söndürmeden yavaş yavaş karıştırın. Hepsi harmanlanınca yağlı kağıt serilmiş büyük kare borcama dökün. 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kek soğurken süt ve kremayı iyice çırpıp dolaba koyun. Krema için un, nişasta ve şekeri harmanlayın. Sütü azar azar ekleyip topak kalmayana kadar çırpın. Altını açıp iyice kıvam alana kadar kaynatın. Beyaz çikolata ve vanilya ekleyin. Sonra oda sıcaklığına gelmesi için kenara alın. Ara ara karıştırın ki kabuklanmasın. Oda sıcaklığına gelince bir kutu krema ekleyip iyice karıştırın. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin. Dolaptaki sütlü karışımın yarısıyla alt katı ıslatın. Kremanın az bir kısmını üstüne ayırıp kalanı araya döküp eşit bir şekilde yayın. Üzerine beyaz çikolata ve Antep fıstığı serpiştirip öbür keki koyun. Onu da iyice ıslatıp kalan kremayı yayın. Bol Hindistan cevizi serpiştirip dolaba kaldırın. En az 3-4 saat dinlendirin. Herkese sevgiler saygılar. Sağlıcakla kalın.