Tokat mutfağıyla özdeşleşen Hira Tatlısı, irmikle hazırlanan şerbetli bir tatlıdır. Özellikle bayram sofralarında sık sık yer verilen irmikli Hira Tatlısı, yumuşacık hamuru ve kısa sürede hazırlanmasıyla çok sevilir. Bazı yörelerde haşhaşa batırılarak sunulan irmikli Hira Tatlısı, ceviz veya fındık gibi kuruyemişlerle zenginleştirilebilir. Şerbeti kaynatılmadan hazırlanan bu tatlı, isteğe göre dondurma ve kaymakla servis edilebilir. Listedeki malzemeler hazırsa, Tokat mutfağından nefis irmikli Hira Tatlısı’nın yapımına geçebiliriz.
Malzemeler
• 1 su bardağı irmik
• 1 adet yumurta
• 1 /2 su bardağı sıvı yağ
• 1 /2 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı un
• 1 /2 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
Bulamak için:
• 1 /2 su bardağı irmik
Şerbeti için:
• 2 su bardağı su
• 2 su bardağı toz şeker