Gelin Pastası

Havvanurla Helal Sofram

Yeni bir haftadan herkese selamlar. Tatlı tariflerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.  Zengin Türk mutfağımızın hepsi ayrı güzel hepsi ayrı lezzetli. Bu hafta da gelin pastası yapalım sizlerle ne dersiniz . O zaman tarife geçelim, umarım beğenirsiniz.

Malzemeler

4 yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım kahve fincanı sıcak su

1,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için:

2,5 su bardağı süt

Kreması için:

1 litre süt

2 su bardağı şeker

3 tepeleme yemek kaşığı nişasta

4 tepeleme yemek kaşığı un

1 poşet toz şanti

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

Üzeri için:

Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Öncelikle kek hamurunu hazırlayalım. Derin bir kapta yumurta ve şekeri bembeyaz oluncaya kadar çırpalım, üzerine yarım fincan sıcak su ilave edip çırpmaya devam edelim.  (Bu şekilde yumurta kokusu olmuyor) Kuru malzemeleri de eleyerek karışıma ilave edip karıştıralım. Yağlanmış borcam tepsisine döküp önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında pişirelim. Pişen kekimizi kürdan ile  test ederek fırından çıkartalım. Bu arada kreması için , süt, nişasta, un ve şekeri tencereye alıp karıştıra karıştıra ocakta pişirelim. Kremamız ceylan gözü gibi kabarmaya başlayınca altını kapatıp içine tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştıralım ve soğuması için kenara alalım. Kremamız soğuyunca içine toz şantiyi döküp mikserle çırpalım . Bu şekilde kaymak gibi bir kremamız oluyor.  Soğumuş kekimizin üzerine kürdanla delikler açıp soğuk sütümüzü gezdirelim. Ardından kremamızı döküp güzelce yayalım.Son olarak üzerine bolca Hindistan cevizi serpelim. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Haftaya görüşmek üzere sağlık ve esenlikle kalın.