Fındıklı rokoko

Havvanurla Helal Sofram

Yaz aylarında serinlemek için hem pasta hem dondurma olarak hafif kolay yapımı ile seveceğiniz bir tatlı tarifini sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler

150 gram pötibör bisküvi
1 su bardağı süt
Pudra şekeri
Fındık

Yapılışı

Alt tabanı için pötibör bisküviyi rondoda çekerek un haline getirin. Süt ile karıştırın. Streçle kapladığınız dikdörtgen kek kalıbına yayın ve baskılayarak düzleştirin.

Fındık ve pudra şekerini karıştırıp bisküvinin üzerine serpin. Üzerine kremayı çırparak kabartın. Vanilyalı dondurmayı ve diğer malzemeleri ekleyerek hepsi karışana kadar çırpın.

Kalıba dökün ve kalıbı buzluğa koyun. En az 3-4 saat dondurun. Hazır olan fındıklı rokokoyu servis etmeden önce üzerine eritilmiş çikolata döküp, fındıkla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!