Ekler

Havvanurla Helal Sofram

HAMURU İÇİN:

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı un

125 gram tereyağ (veya margarin)

1 paket vanilya

1 fiske tuz

4 adet büyük yumurta

İÇİNDEKİ KREMASI İÇİN:

2 su bardağı süt (440 ml)

1 buçuk yemek kaşığı un

1 buçuk yemek kaşığı nişasta (Un nişasta dolu dolu kaşık olacak)

1 paket vanilya

50 gram tereyağ (1 kaşık)

1 çay bardağı şeker

1 yumurta sarısı

1 paket toz kremşanti

ÜZERİ İÇİN

150 gr bitter çikolata

30-40 gr beyaz çikolata

1 yemek kaşığı fıstık (Su bardağı ölçüm 220 ml) (Çay bardağı ölçüm 125 ml)

YAPILIŞI:

İlk olarak tereyağ, su ve tuz tencereye alınır eriyip kaynamaya başlayınca un eklenerek karıştırılır. 3-5 dakika bu şekilde karıştırarak pişirilir. Vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır ve kremşanti hariç bütün malzemeler karıştırılarak muhallebi pişirilir. Kaynamaya başlayınca içine tereyağ, vanilya eklenir özleşene kadar karıştırılır. Üzerine şeffaf falya kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuyan hamurun içine yumurtalar tek tek çırparak eklenir. Ne çok sulu ne katı bir hamur olmalı. Yumurtalar çok küçük olursa 5 tane gerekebilir büyükse 4 tane yeterli gelir. Hamuru sıkma torbasına alıyoruz ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye istenilen büyüklükte makasla keserek döşüyoruz. Makası suya batırıp keserseniz pişince de düzgün oluyor. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika fırını hiç açmadan pişiriyoruz. Pişen ekler soğuyunca bir tarafından kesiyoruz. Yapmış olduğumuz muhallebi soğuyunca kremşanti ekleyip güzelce çırpıyoruz ve sıkma torbası ile aralarına dolduruyoruz. Benmari usulü eritilmiş çikolataya üzerlerini batırıyoruz. Son olarak beyaz çikolata ve fıstıkla üzerini süsleyip 1-2 saat sonra servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.