Cocostar Pasta

Havvanurla Helal Sofram

Malzemeler

Tabanı için

2 paket kakaolu bisküvi

80 gram tereyağı

Ortası için

2 paket krem şanti

2 su bardağı süt

2 su bardağı hindistan cevizi

4 yemek kaşığı pudra şekeri

Ganajı için

80 gram sütlü çikolata

80 gram bitter çikolata

50 mlsıvı krema

Hazırlanışı

Cocostar pastanın tabanı için 2 paket kakaolu bisküviyi rondoda çekin. Kullandığınız bisküviler toplamda 250 gram olmalı. Ardından toz haline gelen bisküvileri uygun bir kaseye alın ve üzerine eritilmiş 80 gram tereyağını dökün. Erittiğiniz tereyağını mutlaka ilk sıcağı çıkınca bisküvilerin üzerine dökün. Ardından bisküvileri karıştırarak tereyağına bulayın. Tüm bisküviler tereyağına bulanınca 28 santimlik yanları yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kek kalıbına tereyağlı bisküvileri dökün. Bisküvileri spatulayla kek kalıbına eşitçe dağıtıp yüzeyini bastırarak düzleştirin. Ardından bir bardakla bisküvileri iyice ezin ve alt tabanı buzdolabında en az 15 dakika soğutun. Cocostar pastamızın kreması için 2 paket toz krem şantiyi uygun bir karıştırma kabına alın. Üzerine 2 su bardağı soğuk sütü ekleyin. Kullandığım süt toplamda 400 mililitre ve krem şantiyi tozmaması için mikseri çalıştırmadan karıştırın. Ardından sütle iyice karışan krem şantiyi koyulaşana kadar çırpmaya başlayın. Daha sonra koyulaşan krem şantiye 2 su bardağı Hindistan cevizi tozu ve 4 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyin. Hindistan cevizini ve pudra şekerini de ekledikten sonra krem şantiyi çırpmaya devam edin. Spatulayla da son kez karıştırdığınız kremayı soğuyan bisküvili alt tabanın üzerine dökün. Ardından kremanın üzerini spatulayla düzeltin. Son olarak kreması eklenen pastayı buzdolabında en az 20 dakika kadar soğutun. Pastanın çikolatalı ganajı için kaynar suyun üzerine oturttuğunuz bir kaba küçük küçük kesilmiş 80 gram sütlü çikolatayı 80 gram bitter çikolatayı ve 150 mililitre sıvı kremayı ekleyin.Çikolata eriyene kadar spatulayla sıvı kremayı karıştırın. Son olarak ganajı sıcak haliyle soğutulmuş cocostar pastanın kremasının üzerine dökün. Ganajı döker dökmez hemen kelepçeli kalıbı hareket ettirerek tüm yüzeye dağıtın. Yumuşacık hindistan cevizli kremanın enfes çikolatalı ganajla ve tereyağlı kakaolu bisküvili alt tabanın uyumuna bayılacağınız cocostar pastamız hazır. Görünümünün şıklığı tadının hafifliği bu tariften sonra cocostar pastayı sofralarınızın demirbaşı yapacak. Deneyenlere afiyet olsun!