Coco Star

Havvanurla Helal Sofram

Yeni yılın ilk haftasından herkese merhaba.

2021 hepimize sağlık huzur ve mutluluk getirsin. Bu hafta yine güzel bir tatlıyla devam etmek istedim.1 yılımız da tatlı tadında geçer umarım. Bu tatlı hem çok kolay hem çok güzel kesinlikle deneyin derim. Göreceksiniz herkes size tebrik edecek. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

3 yumurta

1su bardağı şeker

1 çay bardağı sut

1,5 su bardağı un (unu kontrollü koyun herkeste farklılık gösterebiliyor)

3 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt

2 su bardağı Hindistan cevizi

2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolatalı ganaj için:

200 ml sıvı krema

160 gram çikolata

Hazırlanışı:

İlk olarak kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kâğıdı koyalım. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım. 1 çay bardağı sütü ekledikten sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu karışıma ilave edelim. Malzemeleri güzelce çırpalım. Kek hamurunu kelepçeli kalıba boşaltalım. Önceden ısıttığımız 170 derecedeki fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım. Üzeri için krem şantiyi süt ile koyulaşana kadar çırpalım. Hindistan cevizi ve pudra şekerini ilave edip karıştıralım. Çikolata ganajı için sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek erinceye kadar karıştıralım. Soğuyan kekin üzerine süt gezdirerek ıslatalım. Hazırladığımız Hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine düz bir şekilde yayalım. Son olarak iyice soğumuş olan çikolatalı sosu üzerine döküp 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun