Merhaba sevgili okurlar, bu pandemi sürecinde evde kaldıkça yemeye de çok yöneldik hepimiz değil mi?
Ve aslında herkes baya marifetliymiş de haberimiz yokmuş. Hünerlerini sergileyen herkes hem kendini hem de ailesini mutlu etti .
Herkesin imkanları doğrultusunda elinden gelenin en iyisini yaptığına eminim. Zira pandemi öncesi tempolu ve yorucu bir hayatımız olduğu için bu tür şeylere vakit bulamıyorduk. Ekmek yapmayı bilmeyen kimse kalmamıştır artık mesela…
Malum hafta sonları yasakları hala devam ediyor , bu durumdan en kısa zamanda kurtulmayı tabii ki çok istiyoruz , ama bitene kadar da evde vaktimizi değerlendirmeye devam edelim . Bu hafta sizlere kahvaltıda taze taze yiyebileceğiniz çıtır simit tarifi vereceğim. Kesinlikle deneyin fazla yapıp buzluğa atabilirsiniz. Tarife geçiyorum ve hepinize güzel bir hafta diliyorum
MALZEMELER
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket maya
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un (poğaça hamurundan birazcık sert olsun)
1 yemek kaşığı sirke, susam ve pekmez
YAPILIŞI
Hamurumuzu güzelce yoğuralım ve kabarmasını bekleyelim . Kabaran hamurumuzu yağladığımız tezgaha alalım. Elimizi yağlayarak ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım ve rulo yaparak simit şekli verelim . Sulandırılmış pekmeze ve susama batırarak yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim. Bekletmeden 180 derece de önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN