Çıtır Simit

Havvanurla Helal Sofram

Merhaba sevgili okurlar, bu pandemi sürecinde evde kaldıkça yemeye de çok yöneldik hepimiz değil mi?
Ve aslında herkes baya marifetliymiş de haberimiz yokmuş. Hünerlerini sergileyen herkes hem kendini hem de ailesini mutlu etti . 

Herkesin imkanları doğrultusunda elinden gelenin en iyisini yaptığına eminim. Zira pandemi öncesi tempolu  ve yorucu bir hayatımız olduğu için bu tür şeylere vakit bulamıyorduk. Ekmek yapmayı  bilmeyen kimse kalmamıştır artık mesela…
Malum hafta sonları yasakları hala devam ediyor , bu durumdan en kısa zamanda kurtulmayı tabii ki çok istiyoruz , ama bitene kadar da evde vaktimizi değerlendirmeye devam edelim . Bu hafta sizlere kahvaltıda taze taze  yiyebileceğiniz çıtır simit tarifi vereceğim. Kesinlikle deneyin fazla yapıp buzluğa atabilirsiniz.  Tarife geçiyorum ve hepinize güzel bir hafta diliyorum 
MALZEMELER
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket maya
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı  şeker
Aldığı kadar un (poğaça hamurundan birazcık sert olsun)
1 yemek kaşığı sirke, susam ve pekmez
YAPILIŞI
Hamurumuzu güzelce yoğuralım ve kabarmasını bekleyelim . Kabaran hamurumuzu  yağladığımız tezgaha alalım. Elimizi yağlayarak  ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım ve rulo yaparak simit şekli verelim . Sulandırılmış pekmeze ve susama batırarak yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.  Bekletmeden 180 derece de önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. 
  AFİYET OLSUN